Fatih Altaylı: "Hagi, Fatih Terim'i eğitti!"

29.09.2023 - 18:44 | Son Güncellenme: 29.09.2023 - 18:54

Mehmet Demirkol’un YouTube programına konuk olan Fatih Altaylı, Galatasaray dönemi, Fatih Terim, UEFA Kupası ve Hagi hakkında yorumlarda bulundu.

Fatih Altaylı: "Hagi, Fatih Terim'i eğitti!"

AJANSSPOR HABER

Fatih Altaylı, Mehmet Demirkol'un YouTube programına konuk oldu. Altaylı, Galatasaray’da ikinci başkan olduğu dönem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Hagi, Icardi’nin önünde

Demirkol’un “Hagi mi? Icardi mi?” sorusuna Fatih Altaylı, “Hagi” cevabını verdi. Demirkol ise “Neden? Icardi’yi almayın dediğin için mi Hagi diyorsun?” diyerek Altaylı’ya ikinci bir soru yöneltti. Altaylı bu soruya, “Hayır, Icardı büyük futbolcu ama Hagi’nin somut başarısını gördüm ben. UEFA Kupası'nı tek başına kazandırdı Hagi. Bazı takımları kurarsın ama o takıma lider gerek. Bence Hagi, bu liderlerden birincisiydi o takımda” cevabını verdi.

"Sergen de böyle bir futbolcuydu"

Fatih Altaylı, Galatasaray’da ikinci başkanlık yaptığı zamanda Sergen Yalçın ile çalıştığını ve onun da Hag, gibi bir karakter olduğunu, “Sergen de bu lider oyunculardan biriydi. Sergen bizi Lucescu ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar götürdü. Sergen, çeyrek finaldeki Barcelona maçında olsaydı biz yarı final oynardık” ifadeleri ile anlattı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de şampiyonluk oranları değişti! Az farkla favori
Habere Git

"Icardi’yi 5 sene sonra görelim"

Altaylı, Hagi-Icardi karşılaştırması için, “Icardi’yi de bir 5 sene sonra görelim. Belki 5 sene sonra Hagi yerine Icardi’yi koyacağım” cevabını vererek konuya kendi adına açıklık getirdiğini söyledi.

"Futbol ve vizyon olarak Hagi, Fatih Terim’i eğitmiştir"

Mehmet Demirkol'un, “Hagi futbolu çok mesele ederdi. Yeteneğinin yanında çok takardı kafaya değil mi?” sorusuna Altaylı, “Evet, Hagi çok liderdi. Şöyle söyleyeyim, Hagi, Fatih Terim’i bile eğitti. Evet, futbol ve vizyon olarak Hagi, Fatih Terim’i eğitmiştir” cevabını verdi.

"Terim hem Hagi’yi hem Taffarel’i istemedi"

Mehmet Demirkol, o dönem Hagi'nin transferinde Fatih Terim’in, “Benim maaşımdan kesin, Hagi’yi getirin” dediğini ve Terim’in Hagi’yi çok istediğini Altaylı’ya söyledi. Fatih Altaylı ise yanıt olarak, “Benim bildiğim tam tersi. Çok konuşmayayım ama Hagi’yi istemediğini biliyorum. Fatih Terim, Taffarel’i de istemiyordu, onun yerine Romen bir kaleci istiyordu” dedi.

İlgini Çekebilir
Ankaragücü'nde 3 kritik eksik! Galatasaray maçında yoklar...
Habere Git

"Ben alayım, o yedek oturtsun"

Fatih Altaylı, o dönem Galatasaray başkanı olan Faruk Süren ile konuştuğunu ve Faruk Süren’in “Ben Taffarel’i alayım da Fatih Terim istemiyorsa yedek oturtsun” dediğini açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler