Hagi'nin Türk asıllı prensi Enes Sali, milli takım tercihini yaptı

03.11.2021 - 16:10 | Son Güncellenme: 03.11.2021 - 16:13

Galatasaray'ın efsane ismi Gheorghe Hagi'nin takımı Farul Constanta'da forma giyen 15 yaşındaki Türk asıllı Enes Sali, Romanya Milli Takımı'nın kadrosuna çağrıldı.

Hagi'nin Türk asıllı prensi Enes Sali, milli takım tercihini yaptı

AJANSSPOR - HABER

Romanya Ligi'nde Gheorghe Hagi'nin takımı Farul Constanta'da forma giyen Enes Sali, milli takım tercihini yaptı. 15 yaşındaki Türk asıllı Enes Sali, Galatasaraylı Morutan ve Cicaldau ile birlikte Gaziantep FK'de oynayan Alin Toşça ve Alexandru Maxim'le birlikte Romanya Milli Takımı'nın kadrosuna çağrıldı.

Farul Constanta'da forma giyen Enes Sali, son olarak geçtiğimiz haftalarda takımının Acadamica Clienceni'yi 5-0 yendiği maçta tarihe geçmişti. 15 yaşındaki Türk asıllı oyuncu, ikinci yarı girdiği maçta harika bir gole imza attı. 

Hagi'den Enes'e övgü

Futbolculuğu döneminde jenerasyonunun en iyilerinden biri olan ve Karpatların Maradonası lakabı takılan Gheorghe Hagi ise genç oyuncuyu övdü ve "Enes Sali'yi çok iyi biliyorum. Onun hakkında çok güzel şeyler duyacaksınız. Çok yetenekli biri. Onun kadar yetenekli oyuncuyu bulmak hiç kolay değil" dedi.

Enes Sali kimdir?

Kanada doğumlu Romanyalı Enes Sali'nin ailesi Türk kökenlere sahip. Özellikle Dobruca bölgesinde yaşayan Romanya'daki Türkler'in 2011 sayımına göre sayısı 28 bin 226. 

Senin için hazırladığımız haberler