Hakan Çalhanoğlu'ndan Jorge Jesus, Arda Güler ve Emirhan İlkhan Eleştirilerine Yanıt

17.11.2022 - 15:18 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 15:26

A Mili Takım'ın yıldız oyuncularından Hakan Çalhanoğlu; Teknik Direktör Jorge Jesus, Arda Güler ve Emirhan İlkhan hakkında açıklamalar yaptı. Detaylar.

Hakan Çalhanoğlu'ndan Jorge Jesus, Arda Güler ve Emirhan İlkhan Eleştirilerine Yanıt

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım'ın yıldız oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu; EURO 2024 hedeflerinden tut, Arda Güler, Jorge Jesus ve Emirhan İlkhan hakkında da konuştu. İşte detaylar...

" Hazırlık maçı da biz bu maçları kazanmak istiyoruz"

TRT Spor'a konuşan Çalhanoğlu, "Biz bu maçlara iyi hazırlanmak istediğimizi söyledim. Maçın bizim için ne kadar ciddi olduğunu söyledim. Hazırlık maçı da biz bu maçları kazanmak istiyoruz. Hem kendimizi görmek hem de kendimizi geliştirmek adına çok önemli bir maç oldu dün. Zor bir zeminde oynadık ama dün de Diyarbakır camiasına çok teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi karşıladılar. İnanılmaz taraftar geldi ve çok güzel bir maç oldu bizim adımıza. Hocanın da dediği gibi ilk 60 dakika gerçekten çok iyi oynadık. Hatta ilk yarı inanılmaz bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. 3-0 olması gereken bir maç olabilirdi ilk yarı. Tabii sonlara doğru yorgunduk başladı. Bu da gayet normal. Herkes çok maç oynayarak buraya geldi. 2-1'lik skoru elimizde tuttuk ve galibiyeti aldık" dedi. 

"Bir adım ileri atmışken 2 adım geri attık"

Açıklamalarına devam eden milli futbolcu, "Fırsat bulunca tabii şut denemeye çalışıyorum. Bu benim kendi özelliğim. Birkaç tane buldum ama maalesef atamadım. Onun dışında takım halinde çok iyi mücadele ettik. Topu kaybettiğimizde direkt reaksiyon gösterdik, top bizdeyken çok iyi oynadık, çabuk oynadık. Dinamik bir takımız hepsi genç, tekniği yüksek olan oyuncula rvar. Dün takımın istekli, arzulu olması... En son kamptan sonra bir iniş yakalamıştık, bir adım ileri atmışken 2 adım geri attık. Bu maçta da böyle olmadığını göstermeye çalıştık taraftarlara.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Şok... Sivasspor'un yıldızı kenti terk etti
Habere Git

"İçim sızlıyor Dünya Kupası'nda olamadığımız için"

İçim sızlıyor Dünya Kupası'nda olamadığımız için. Ama oldu geçti, bitti artık. Arkaya bakmamak gerekiyor. Önümüzdeki seneler önemli. Tüm turnuvalara katılmak istiyoruz. Herkesi mutlu etmek istiyoruz. Bu bizim göstermiş olduğumuz çaba tabii sahada. İnşallah mart ayında maçlara iyi başlayıp turnuvalara katılmak istiyoruz. Ben eminim ve takıma güveniyorum" şeklinde konuştu.

"Ben burada hiç kimseyi eleştirmedim"

Arda Güler ve Emirhan İlkhan ile ilgili yaptığı açıklamalara da bir açıklık getiren Çalhanoğlu, "Basın toplantısından sonra ben açıklamaları gördüm, bana yapılan yorumları gördüm. Ben aslında orada kötü niyetimle söylemedim, iyi niyetimle söyledim. Ben Jorge Jesus'a asla eleştiri yapmam, çok büüyk bir hoca, kaliteli bir hoca, başarısı var ve benim haddime bile değil. Ben sadece futbolcu gözünden söyledim. O an kendimi hissettim, ben de genç yaşımda oynadığımı söyledim. Onların da çok süre almasını söyledim. Bir kere bir futbolcu bir kulüpten büyük olamaz, olmaz da zaten. Fenerbahçe büüyk bir camia. Genelde Fenerbahçe taraftarından aldım o mesajları. O yüzden Fenerbahçe diyorum. Benim herkese saygım sonsuz. Burada Fenerbahçeli kardeşlerim de var, herkesle çok iyi anlaşıyorum. Onlar benim ne demek istediğimi çok iyi anladılar. Ben burada hiç kimseyi eleştirmedim, eleştirmem de, haddime bile değil. 

"Ben futbolcu gözüyle bakarak söyledim onu"

Ama ben orada dedim ki; Arda'nın daha çok süre almasını isterim, Emirhan'ın da aynı şekilde. Neden? Çünkü örnek verecek olursak, Almanya'da Musiala Bayern Münih'te sürekli oynuyor, işte Nkunku, Moukoko... Bunlar oynadığı için ben de oynar diye söyledim. Çünkü onlar da aynı yaşta. Bu niyetimle söyledim. Ben futbolcu gözüyle bakarak söyledim onu. Bütün hocalara saygı duyarım. Kararlarına karışmam. Jorge Jesus, her gün Arda'yı görüyor ben göremiyorum. Belki farklı bir düşüncesi vardır, belki güçlenmesini istiyordur, belki de koruyordur. Ben de koruma bir yere kadar dedim, evet Türkiye'de bu çevrildi galiba. Ben oynamasını istediğim için söyledim. Benim mesajım oydu. Arda çok yetenekli bir futbolcu ve çok iyi bir karakter. Ben burada asla imseyi eleştirmedim. Jorge Jesus'la Merih'in arası çok iyi. Ondan tanıyorum. İyi bir hoca olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL - 3 dünya devi Arda Güler'in peşinde! 22,5 milyon Euro teklif
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler