Hakan Çalhanoğlu: ''Tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?''

21.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme: 21.09.2023 - 12:29

İtalya Serie A devi Inter forması giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, A Milli Futbol Takımı'ndan ayrılan Stefan Kuntz hakkında açıklamalarda bulundu.

Hakan Çalhanoğlu: ''Tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?''

AJANSSPOR HABER

Serie A ekibi Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, A Milli Futbol Takımı'ndan ayrılan Stefan Kuntz hakkında açıklamalarda bulundu. Çalhanoğlu, TRT Spor'a yaptığı açıklamada Kuntz'un basın açıklamasına da değindi.

''Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?''

Kuntz ile sorunu olmadığını söyleyen Çalhanoğlu, "Benim Kuntz ile ilgili hiçbir sorunum yoktu. Hoca çok pozitif bir insandı ama bir genç milli takım hocasıydı. Gençlerle daha iyi kontak kurabilirsiniz ama bazı futbolcular tarafından kabul görmeyebilir. Yapılan bazı açıklamalar var. Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?" dedi. 

''Milli takım tam bir kolej havası içinde''

Bazı oyuncuların milli takıma alınmamasında alakası olup olmaması sorusuna cevap veren Çalhanoğlu, "Emre Mor ya da herhangi bir oyuncunun milli takıma alınıp alınmaması ile ilgili hiçbir alakam yok. Menajerini de tanımam, alakam yok. Milli takım tam bir kolej havası içinde." dedi.

'''Biz yerli hoca istiyoruz' diye bir beyanı yok''

Takım kaptanı olarak hoca için görüşünü aldıklarını söyleyen Çalhanoğlu, "Milli takım futbolcularının 'Biz yerli hoca istiyoruz' diye bir beyanı yok. Hangi hoca gelirse onunla çalışırız. TFF yetkilileri, takım kaptanı olarak benim görüşümü aldılar hoca konusunda." dedi.

''Bir sistemimiz olması lazım''

Milli takımda bir sistem olması gerektiğini söyleyen Çalhanoğlu, "Buraya gelen futbolcunun milli takımın nasıl oynadığını bilmesi lazım. Bir sistemimiz olması lazım. Benim pozisyonum artık farklı. 2 sezondur kulübümde 6 numara oynuyorum." dedi.

''Maçtan maça değişmemesi lazım"

Milli takımın sistemi maçtan maça değişmemesi gerektiğini söyleyen Çalhanoğlu, "Biz, milli takımda 10-14 gün için bir araya geliyoruz. Dolayısıyla bizim bir takım dilimizin oluşması gerekiyor ve bu zor bir konu. Milli Takım'ın mutlaka bir formasyonu olmalı. Buraya gelen futbolcu, bu formasyonu bilmeli. Maçtan maça değişmemesi lazım." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler