Hakan Kutlu'dan Volkan Şen ve Eto'o iddialarına yanıt!

04.08.2018 - 19:48 | Son Güncellenme: 04.08.2018 - 19:58

Hakan Kutlu'dan Volkan Şen ve Eto'o iddialarına yanıt!

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu'dan transfer hakkında flaş açıklama geldi.

Hakan Kutlu, Volkan Şen, Orkan Çınar ve Samuel Eto'o iddialarını yanıtladı.

Hakan Kutlu, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

Sezon öncesi kamp dönemini değerlendirerek sözlerine başlayan Hakan Kutlu, "Geç başladığımız bir kamp dönemi vardı. Rakiplerimiz 5 Haziran’da kamp dönemine başlamışken biz ilk antrenmanımızı 12 Temmuz’da dağılmış bir kadroyla 4-5 oyuncu ile beraber yaptık. Bunlar Kurtuluş, Adil, Batuhan İşler ve Mustafa Yılmaz’dı. 15 tane de altyapı oyuncumuz vardı. 22 Temmuz sonrası transferlerimiz hızlandı ve takım olma yolundaki sayımıza ulaşabildik. Tek sıkıntımız rakiplerimiz 6-7 tane hazırlık maçı oynarken biz 4 tane maç yapabildik ve sezona geç başladık" dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde ağabeyini kaybeden golcü oyuncu Pote hakkında bilgi veren Kutlu, "Pote hazır bir oyuncuydu. Kampın son günü akşam abisinin vefat haberi geldi. Biz de kendisine izin verdik. Takımla birkaç gün geçirmesi bizim için daha iyi olurdu. Fiziksel olarak bir sıkıntısı yok. Uyum açısından bir antrenman bile bizim için çok önemli. Onu da birlik ve beraberliğimizle aşacağımızı düşünüyorum. Batuhan’ın yetenekleri tartışılmaz. Daha önceki takımlarda disiplin sorunu olmuş ve bu yüzden ayrılmış. 12 Temmuz’dan beri beraberiz, bir antrenman kaçırmamamış. Performansını biraz daha yukarı çıkardığı zaman faydalanacağımız bir oyuncu olacak" ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarından da bahseden Hakan Kutlu, "Şu an için bir 10 numara transferi düşünmüyoruz. Bir 10 numara transferi düşünmüştük, Kerim Avcı’yı alsaydık forvet arkası şeklinde oynayacaktık. Ancak oyuncu Eskişehirspor’u tercih etti ve biz de 4-3-3 sistemine göre transferlerimizi yaptık. Şu an için Volkan Şen ile bir anlaşma söz konusu değil. Adana Demirspor çok fazla sayıda, büyük transferler yaptı, çok para harcadı şeklinde bir algı var. Sezon başında da 4 oyuncu ile başlamışız. 19 transfer yapmışız. Gençlerle sezona başlayacak değildik ya, mecburuz transfer yapmaya. Anderson hariç diğer transferler maliyeti bu ligin üstünde para verilerek yapılmış transferler değil. Çağlar Şahin Türk futboluna büyük hizmetler verecek genç, yetenekli bir oyuncu. Milan Mitrovic 2 yıldır Partizan’da oynuyor, kimse almamış biz alınca maliyetli dendi. Mersin İdman Yurdu ile Süper Lig’e çıktığında da kadrodaydı. Denizlispor 11, Giresunspor 15, Adanaspor 11, Gençlerbirliği 10, Bolu 10, Altınordu 11, Gazişehir 9 transfer, Altay 11, Karabükspor 14 transfer yapmış. Kamuoyunda oluşan bu algı biraz sert. Pote bonservis olarak yarı fiyatına Adana Demirspor’a geldi. Osman hoca takımın başındayken 400 bin Euro civarında geldiyse şimdi yarı fiyatından biraz daha düşüğe geldi. Adam Stachowiak çok değerli bir kaleci. Çok istedik ancak Denizlispor’dan daha yüksek bir ücret aldı ve oraya gitti. Kerim Avcı’yı da istedik, Eskişehirspor’dan daha iyi bir rakam aldığını belirtip oraya gitti. Biz her istediğimizi yüksek bedeller verip aldık diye bir şey yok. Selçuk Şahin’i de istedik, Gençlerbirliği ile anlaştı" diye konuştu.

Samuel Eto'o, Orkan Çınar ve Volkan Şen hakkında da konuşan Kutlu, "Samuel Eto’o gündemimize gelmedi. Ama hiçbir hoca hayır diyemez. Belli başlı bir bütçe var, bunu da tehlikeye atmamak zorundayız. Eto’o kulübümüze gelir başkanımız da ben bunu alacağım derse tabii ki karşı çıkmayız. Ancak şu ana kadar gündemimize gelmedi. Volkan Şen ile bir görüşme olmadı. Orkan ile ilgili bir çalışmamız var ancak Volkan ile ilgili bir çalışma olmadı. Orkan konusunda başkanımız hassasiyetle çalışıyor. Tarık Çamdal ve Sabri Sarıoğlu ile ilgili bir girişimimiz olmadı. Fatih Aksoy konusunda da gündeme gelmedi ancak gelirse değerlendiririz. Stoper mevkisi aciliyetimiz değil" şeklinde konuştu.

Hakan Kutlu sözlerine şu şekilde son verdi:

"Kosecki genç ancak tecrübeli. Polonya Ligi gibi önemli bir ligden geldi. Oyunculuk özellikleri hakkında bir kuşkumuz yok. Hazırlık maçında son 20 dakikada oyuna girdiğinde güzel izlenimler bıraktı. Adana Demirspor’a önemli bir oyuncu kazandırdık diye düşünüyorum.’’

 

‘’Transfer algısı bizi olumsuz etkilemez. 22 gün bir kamp dönemi geçirdik ve çok iyi bir aile havasına girdik. İnşallah sezon başlangıcından itibaren de bu devam eder. Taraftarımızla 2.maçta bir olacağız. Kamuoyuna böyle bir şey olmadığını, bunun bir algı olduğunu aktarmak istedim. Lösemi hastası Adana Demirsporlu kardeşimiz tabii ki antrenmanımıza gelecek. Adana’daki ilk antrenmanımıza davet edeceğiz. İlk antrenmanımıza o kardeşimizi bekliyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler