Hakemler değerlendirdi! İstanbulspor'un sahadan çekilmesine sebep olan pozisyonda karar doğru mu?

19.12.2023 - 22:43 | Son Güncellenme: 20.12.2023 - 00:32

İstanbulspor, Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında hakem kararlarına itiraz ederek sahadan çekildi. Peki İstanbulspor'un itiraz ettiği pozisyonda karar doğru mu?

Hakemler değerlendirdi! İstanbulspor'un sahadan çekilmesine sebep olan pozisyonda karar doğru mu?

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 17'inci haftasında İstanbulspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. İstanbulspor, Bordo-Mavililer'in 2-1 öne geçtiği golün öncesinde penaltı itirazında bulundu. Kararın değişmemesi üzerine İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımı sahadan çekti. 

Onuachu attı, Trabzon öne geçti

Trabzonspor, 68'inci dakikada Onuachu'nun golüyle 2-1 öne geçti. Ceza sahası sol yan çizgisi üzerinde topla buluşan Visca sol ayağıyla ortayı yaptı, arka direkte bulunan Onuachu'nun kafa vuruşunda top yakın köşeden ağlarla buluştu.

İstanbulspor'un itirazı incelendi, karar değişmedi

Trabzonspor'un golünden önce İstanbulspor'un atağında Loshaj sol çaprazdan ceza sahasına girerken yerde kalmıştı. Bu pozisyon için VAR'da bir inceleme yapıldı. VAR incelemesi tamamlanırken karar değişmedi. Onuachu'nun attığı gol geçerli sayıldı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de deprem! Başkan, takımı sahadan çekti
Habere Git

VAR incelemesinin ardından kararın değişmemesiyle İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti. Eski hakemler, İstanbulspor'un itiraz ettiği pozisyonu değerlendirdi.

Toroğlu: "Pozisyon net penaltı"

Erman Toroğlu (A Spor): "Pozisyon net penaltı. Ben İstanbulsporlu oyuncunun kendini attığını düşündüm ama adama net müdahale var!"

Gezer. "Penaltı verilmeliydi"

Bünyemin Gezer (TRT Spor): "İki ayrı açıdan bakmak lazım. Bir ayağa basıyor mu? Basma gibi gözüken pozisyonda burada faulü düşünemeyiz. İkincisi kol hareketi var. Mendy'nin kolundan rakibin yüzüne müdahale var. Pozisyon içerde. Kolla yapılan hareket bana göre faul, penaltı verilmeliydi"

Senin için hazırladığımız haberler