Hakemler maçlardan sonra tartışmalı kararları için konuşmak istiyor!

03.01.2022 - 18:13 | Son Güncellenme: 03.01.2022 - 21:19

Kulüp başkanlarının devamlı şikâyet ettiği, kaybedilen maçlardan sonra hedef gösterilen Süper Lig hakemleri artık maçlardan sonra konuşmak istiyor...

Hakemler maçlardan sonra tartışmalı kararları için konuşmak istiyor!

Nazım Türknas- Volkan Yılmaz / AJANSSPOR

Alınan bilgilere hakemler Merkez Hakem Komitesi'ne giderek Bundesliga örneği vererek maç sonlarında tartışılan pozisyonlara açıklık getirme isteğini dile getirdi. Hakemlerin özellikle VAR protokolünün kamuoyunda bilinmemesi nedeniyle bazı pozisyonlara açıklık getirmek istedikleri belirtiliyor.

Bundesliga örneği nedir?

Bundesliga'da hakemler özellikle tartışmalı pozisyonlardan sonra kendi istekleriyle yayıncı kuruluşa çıkarak açıklamalarda bulunabiliyor. Böylece pozisyonda neye göre karar verildiği kamuoyu tarafından biliniyor.

Deniz Aytekin örneği

Eylül ayında oynanan  Mönchengladbach-Dortmund müsabakasında Türk asıllı hakem Deniz Aytekin, faulün ardından kararı kolunu sallayarak protesto eden Dortmundlu Dahoud’u 40. dakikada ikinci sarı kartı göstererek oyundan ihraç etti. Almanya'da çok tartışılan karar sonrası Aytekin, Sky ve ZDF televizyonlarına bağlandı.  Aytekin, “En azından ortalama bir saygıyı hak ediyoruz. Dahoud’un bu hareketine ikinci sarıyı gösterdim ve oyundan ihraç ettim. Çünkü daha birkaç dakika önce aynı hareketi yapan Guerreiro’yu herkesin göreceği şekilde bir daha olursa sarı gösteririm şeklinde uyarmıştım. Tabii ki karar ağır denebilir. Ama sahada belirli davranışlar engellenmelidir. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok. Sonuçta bana yaptığı hareket sabrımı taşırdı. Ayrıca hareket çok net şekilde fauldü. El hareketi yapacağına karara saygı gösterebilirdi” demişti.

Almanya hakem komitesi destek verdi

DFB hakem Komitesi üyesi ve hakem eğitmeni Lutz Wagner  sosyal medya hesabından “Karar verildiğinde hakeme sakince aynı fikirde olunmadığı söylenebilir. Ancak bunu statta herkesin göreceği şekilde yapmamalı” derken Dahoud’un çok net bir faul yaptığını belirtmişti.

İlgini Çekebilir
Türk asıllı Deniz Aytekin Almanya'nın en iyi hakemi seçildi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler