Halı sahalar ne zaman açılacak? Halı saha açılış şartları ve tarihleri

10.08.2020 - 19:40 | Son Güncellenme: 10.08.2020 - 19:43

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan yerler arasında halı sahalar da yer alıyor. Bununla birlikte halı saha işletmesini yapanlar halı sahaların açılması için taleplerde bulunmaya başladı. Halı sahalar ne zaman açılacak, halı sahalar hangi şartlarda açılacak, halı sahalar ne zaman kapatıldı, halı sahaların açılma şartları, halı saha açılma saatleri, halı sahalar hangi saatler arasında açılacak, halı sahalara kaç kişi alınacak gibi araştırmalar sürüyor... Peki Maskeli mi olacaklar?

Halı sahalar ne zaman açılacak? Halı saha açılış şartları ve tarihleri

Halı sahalar geçtiğimiz günlerde koronavirüs önlemerinden dolayı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen yazıyla işletmeler süresiz olarak yeniden kapatıldı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından halı sahaların faaliyetlerine dair İl Hıfzısssıhha Kurullarınca karar alınabilmesine yönelik Valiliklere gerekli bilgilendirme yapılacağı kaydedildi.

Bakanlık Halı Sahalar için açıklama yaptı. Bakanlık, “Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından halı sahaların açılmasına yönelik rehber hazırlama çalışmaları devam etmekte olup, halı sahaların faaliyetlerinde uymaları gereken rehber çalışmasının tamamlanmasını müteakip Bakanlığımızca halı sahaların faaliyetlerine dair İl Hıfzısssıhha Kurullarınca karar alınabilmesine yönelik Valiliklere gerekli bilgilendirme yapılacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Bakanlık,  ''Asılsız haberlerin kaynağı olduğu anlaşılan Halı Saha Futbol Federasyonu, dernek statüsünde bir sivil toplum örgütü olup yetkili resmi bir spor federasyonu değildir. Adı geçen dernek yöneticileri hakkında TCK 262. maddesi (Kamu Görevinin Usulsüz Olarak Üstlenilmesi) kapsamında Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Senin için hazırladığımız haberler