Halil Akbunar kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

02.06.2021 - 00:16 | Son Güncellenme: 02.06.2021 - 00:25

A Milli Takım'ın aday kadrosundan çıkarılan isimler arasında Halil Akbunar da yer alıyor. Peki, Halil Akbunar kimdir, kaç yaşında? Hangi takımlarda forma giydi? İşte cevabı...

Halil Akbunar kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı?

Göztepe'de geçirdiği harika sezonun akabinde EURO 2020 aday kadrosuna seçilen Halil Akbunar, kadrodan çıkarılan 4 isim arasında yer alıyor. Göztepe'de gol ve asist konusunda iyi bir istatistik geliştiren oyuncunun sakatlığından ötürü kadrodan çıkarıldığı da gelen bilgiler arasında. Azerbaycan maçında arka adelesine darbe alan oyuncu, sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kalmıştı. Peki, Halil Akbunar kimdir ve kaç yaşındadır? Halil Akbunar kariyeri boyunca hangi takımların formasını giydi? 

HALİL AKBUNAR KİMDİR?

Futbola Balçova İdman Yurdu'nda başlayan Halil Akbunar, 1993 tarihinde doğmuştur. 28 yaşındadır. Balçova'da oynarken Antalyaspor tarafından keşfedilip buraya gelmiş; daha sonra Göztepe'nin yolunu tutmuştur. 2011-12 yılından beri Göztepe için ter döken Halil Akbunar, son dönemde artış gösteren bir form grafiğine sahiptir. Futbolcunun bir önceki sezon ortaya koyduğu performans ise, ona doğrudan A Milli Takım davetini aldırmıştır. Akbunar, şimdiye dek 294 maça çıkmış ve 40'ın üzerinde gol atmıştır. 

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Halil Akbunar, futbol kariyeri boyunca sadece 4 takımın formasını giymiştir. Akbunar'ın şimdiye dek formasını giydiği takımların listesi şu şekilde;

  • Balçova İdman Yurdu
  • Antalyaspor
  • Göztepe
  • Elazığspor (kiralık)

24 gole katkı sağladı

28 yaşındaki hücum oyuncusu Halil Akbunar, bu yıl Göztepe formasıyla 42 maça çıkarken 10 gol atıp 14 asist yaptı. Akbunar, 24 gole doğrudan katkı sağlayarak takımının ve ligin en skorer oyuncularından biri haline geldi. 

Senin için hazırladığımız haberler