Faruk Koca ve saldıranları göz altına alınıyor ! İçişleri Bakanı açıkladı

11.12.2023 - 23:55 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 00:18

Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçından sonra Başkan Faruk Koca'nın yumruk attığı ve yerde tekmeler gelen Halil Umut Meler'e saldıranlar belli oldu. Gözaltı kararı çıktı.

Faruk Koca ve saldıranları göz altına alınıyor ! İçişleri Bakanı açıkladı

AJANSSPOR HABER

Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçından sonra Başkan Faruk Koca'nın yumruk attığı ve yerde tekmeler gelen Halil Umut Meler'e saldıranlar arasından 2 kişi gözaltına alındı

Gözaltına alındılar

Hakem Halil Umut Meler’e saldıran 3 kişiden 2’si gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir isim şube sorumlusu olduğu iddia edildi.

Bakan açıkladı


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir."

İlgini Çekebilir
Ankaragücü'nün beklenen cezası belli oldu ! Saha kapatma, para ve...
Habere Git

Başkan bilgisi yok

Halil Umut Meler'e saldıranlar arasında bulunan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın gözaltına aldığına dair henüz bir açıklama gelmedi.

Bakanlıklardan açıklamalar ardı ardına geliyor

Olayın ardından Adalet Bakanlığı yayınladığı açıklamada "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan TÜM ŞÜPHELİLER ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı yasaya aykırılık ve kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama suçlarından 6222 S.Y. 17/1, TCK’nın 86/2-3 maddeleri gereğince Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup tüm şüphelilerin tespit edilmesi ve mevcutlu olarak Başsavcılığımızda hazır edilmelerine yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürlüğüne gerekli talimat verilmiştir. Soruşturmaya titizlikle devam edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı'ndan sert tepki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olay hakkında "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerimizin gözetiminde hastanede tedavi görmektedir. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecektir. Hakemimize saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır." dedi.

İlgini Çekebilir
Faruk Koca için ihraç talebi!
Habere Git

"Türk futboluna yakışmayan görüntüler"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak maçın olaylar hakkında ''MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sporun ruhuna ve Türk futboluna asla yakışmayan bu görüntüleri sahalarımızda görmek istemiyoruz.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler