Halil Ünal: 'Transfer tahtasını açamıyoruz. Balıkesirspor maçına da U21...'

18.08.2018 - 15:44 | Son Güncellenme: 18.08.2018 - 14:20

Yeni sezon öncesinde TFF ve FIFA’da yer alan alacaklı dosyalar nedeniyle 52 isimden  muvafakatname almak zorunda olan Eskişehirspor, dün akşam 17.30’a kadar bu imzaları yine toplayamadı. Durum böyle olunca Siyah-Kırmızılılar yeni transferlerine yine lisans çıkartamadı. Sezona deplasmanda Giresunspor maçı ile başlayan ve  U21 ağırlıklı bir kadro ile mücadele etmek zorunda kalan Es Es, ikinci hafta maçında yarın Balıkesirspor’un karşısında aynı kadroyla sahada olacak.
 

Sezon başında yaptığı yeni transferler için kulübün önündeki en büyük engel olan 52 dosyadan imza alınabilmesi için 15 Milyon TL’lik bir ödeme yapılması gerekiyordu. Bir miktar kaynak bulan yönetim dün 17.30 itibarıyla yeterli parayı bulamadı.
 
 

-3 puan ceza gelebilir

Balıkesirspor maçına U21 ağırlıklı bir kadro ile çıkılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta bunu doğrulayan en büyük etken ise daha önce A Takım’dan gönderilen Mevlüt Çelik ve Ahmet Zeki Barlas’a dün apar topar lisans çıkartılması oldu. Eskişehirspor’un yeni transferlerine lisans çıkartabilmesi için 31 Ağustos’a kadar gerekli olan parayı alacaklı 52 dosyaya yatırıp imza alması gerekiyor. Bu işi çözerse yeni transferlere lisans çıkacak. Ancak 31 Ağustos’a kadar kriz çözülemezse yeni transferler ilk devre forma giyemeyecek. Ayrıca kulübe -3 puan ceza gelecek.
 

“Transfer tahtasını  açamıyoruz”

Başkan Halil Ünal dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, “Olmuyor, tüm çabamıza rağmen transfer tahtasını açamıyoruz. Üzgünüm. Şuana kadar elimizden geleni yaptık. Son saniyeye kadar da yapmaya devam edeceğiz. Fakat görünen tablo, Balıkesir ve Gençlerbirliği maçına da genç takımla çıkacağız” dedi. Ünal, “Geçtiğimiz gün CHP İl Başkanı Rabia Akman’ın ‘Eskişehirspor kapalı kapılar ardından parayı buldu’ açıklamasında bulundu. Neye istinaden böyle bir açıklama yaptı bilemiyoruz. Maalesef gelebilecek desteklerinde önüne geçmiş oldu. Eskişehirspor’a verilen bu paranın “neye karşılık” olarak verildiğini de biliyoruz’ diyenler utansın. Bir futbol efsanesi kapanma noktasına geldi. Taraftarlarımız ve bizler dışında kimsenin sesi çıkmadı. Sesimizi duyan olmadı” dedi. (Eskişehir Anadolu Gazetesi)

Senin için hazırladığımız haberler