Halis Özkahya’dan Gaziantep FK-Kasımpaşa maçında skandal!

05.11.2021 - 22:32 | Son Güncellenme: 06.11.2021 - 09:13

Süper Lig’deki Gaziantep FK-Kasımpaşa maçının hakemi Halis Özkahya mücadeleyi erken bitirince futbolcular soyunma odasından döndü ve kalan süre yeniden oynandı.

Halis Özkahya’dan Gaziantep FK-Kasımpaşa maçında skandal!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Gaziantep FK-Kasımpaşa maçı sahalarda kolay kolay görülmeyecek bir olaya sahne oldu. Mücadele 2-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle devam ederken, hakem Halis Özkahya 9 dakika uzatma süresi belirledi. 

Uzatmadaki VAR incelemesi kafasını karıştırdı

Uzatmalar sırasında bir VAR incelemesi oldu. Oyun yaklaşık 2 dakika daha durdu. Bu pozisyonda Kasımpaşa'dan Eysseric kırmızı kart gördü.

'En az 9 dakika' dedi, 4 dakikada bitirdi

Ne olduysa bu andan sonra oldu kafası karışan Özkahya, kronometreler 94:13'ü gösterirken son düdüğü çaldı ve maçı bitirdi. Bu karar şaşkınlık yaratsa da takımlar soyunma odasına döndü. 

Skandaldan dönüş için apar topar geri çağırdılar

Ancak ortaya skandal bir durum çıkınca maç bittikten 10 dakika sonra hakem, oyuncuları sahaya geri çağırdı. Bein Sports'un haberine göre, Gaziantep FK - Kasımpaşa maçında bazı futbolcular duştan çağırıldı.

Kale direkleri bile söküldü

Fakat bu sırada bir sorun daha vardı. kale direkleri sökülmüş, VAR sistemi de kapatılmıştı.  Hızla sökülen kale yerine takıldı, VAR sistemi de yeniden aktif hale getirildi ve maç yaklaşık 5 dakika daha oynandı. 

Gaziantep'ten esprili paylaşımlar

Kalan sürede sonuç değişmeyince ev sahibi mücadeleyi 2-0 kazanmış oldu. Gaziantep FK tarihe geçecek maçın ardından esprili bir tweet atarak, "Lütfen tekrar sahaya çağırmayın, seviniyoruz" yazdı. 

Bünyamin Gezer'den MHK'ye çağrı

TRT Spor'un hakem yorumcusu Bünyamin Gezer, Halis Özkahya ve ekibini sert sözlerle eleştirdi. Eski hakem, "Süper Lig'de bir maç 5 dakika erken bitiriliyor. VAR'larla birlikte 6 tane hakem var. Hiçbiri fark etmiyor. Soyunma odasına gidip, geri dönüyorlar. Olacak iş değil! MHK'nın disiplin anlayışı böyle maçlardan geçer. Ben olsam, Halis Özkahya ve ekibini haftalar boyu bekletirim. Bu olay dünya basınına da düşer. Vah halimize vah.... Vah vah vah...." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler