Hangi illerde okullar tatil edildi?

07.01.2020 - 20:21 | Son Güncellenme: 07.01.2020 - 20:21

Karın tüm yurtta etkisini göstermesinin ardından bir çok ilimizden kar tatili haberleri gelmeye başladı. Peki Hangi illerde okullar tatil edildi? Son dakika kar tatili haberleri, 8 Ocak kar tatili haberleri... İşte kar tatili edilen okullar

Hangi illerde okullar tatil edildi? Son dakika kar tatili haberleri aramalarda trendlere yükseldi. Tüm yurdu saran kar, soğuk ve yağışlı hava öğrenci ve velilerin de Hangi illerde okullar tatil edildi, kar tatili var mı, 8 Ocak kar tatili haberlerison dakika kar tatili haberleri sorularını sormaya neden oldu. Peki Hangi illerde okullar tatil edildi? Son dakika kar tatili haberleri, kar tatili var mı? 8 Ocak kar tatili haberleri İşte detaylar

KÜTAHYA

Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada, 2 gündür yoğun kar yağışı ve tipinin etkili şekilde devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilimiz merkezinde bulunan (köyler dahil) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün, yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 8 Ocak Çarşamba bir gün süreyle eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca eğitime ara verilen yerlerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik ağır hastalığı olanlar bir gün idari izinli sayılacaktır."

NİĞDE

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı köylerde, kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle taşımalı eğitim ve köylerde eğitim öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı süre içerisinde idari izinli sayılacağı açıklandı.

Çanakkale ve Balıkesir'de üç ilçede eğitime kar engeli

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Çan'da tüm okullar, Ayvacık'ta da taşımalı eğitim merkezleri bir gün tatil edildi.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise Balya ve çevresinde sabah başlayan kar yağışının etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Açıklamada, kırsal mahallelerden ilçe merkezine taşımalı sistem kapsamında gelen öğrenciler için okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler