Falcao mu, Diego Costa mı?

30.12.2020 - 11:14 | Son Güncellenme: 30.12.2020 - 11:21

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'ın golcü futbolcu Diego Costa'yı transfer etmek istediği gündeme geldi. Diego Costa sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Ancak sarı-kırmızılı taraftarlar bu defa temkinli. Falcao transferindeki kadar bir istek oluşmadı. Galatasaray'ın Falcao'yu elden çıkarmadan da bu transferin gerçekleşme ihtimali pek mümkün gözükmüyor. Peki iki golcü kıyaslandığında hangisi daha ön plana çıkıyor?

Falcao mu, Diego Costa mı?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Süper Lig'in zirvesine oturan Galatasaray, ocak ayında da gerekli takviyeleri yapıp şampiyonluk yürüyüşünü kesintisiz sürdürme hedefinde... Teknik direktör Fatih Terim'in sezon başındaki bazı istekler gerçekleşmezken, sarı-kırmızılı yönetim orta saha ve kanat transferinin yanı sıra santrfor hamlesinde yapmak istiyor. 

Galatasaray'ın mayıs ayında gerçekleşecek olağan seçimi öncesinde bu transfer dönemi mevcut yönetimin görev süresi içindeki son transfer dönemi olacak. Bu sebeple başkan Mustafa Cengiz ve kurmayları bu dönemi çok iyi değerlendirmek istiyor. Tabii ki bir yandan da eleştiri oklarını çekmemek için çok da temkinli hareket ediyor.

Artık Galatasaray'da transfer politikası yıldız odaklı olmasa da Atletico Madrdid ile sözleşmesi sona eren yıldız golcü Diego Costa, Galatasaray gündemine çok hızlı girdi. 32 yaşındaki futbolcunun Cimbom ile anlaştığı iddialar arasında. Fakat; Falcao ile yollar ayrılmadan bu transferin gerçekleşme ihtimali pek gözükmüyor. Şu ana kadar ocak ayı için bir teklif almayan Falcao da İstanbul'da kalmaktan yana.

Hangisi daha golcü?

32 yaşındaki Diego Costa da 34 yaşındaki Falcao da çok büyük ve dünya çapında futbolcular. İki oyuncunun golcülüğü kıyaslandığında Galatasaraylı Falcao'nun daha önde olduğu görülüyor. Toplamda 497 maça çıkan Falcao kariyerinde 291 gol kaydederken, 474 karşılaşmada forma giyen Diego Costa 181 gol attı. Gol pası konusunda ise Costa daha önde. Falcao'nun 54 asistine karşılık Costa'nın 71 gol pası bulunuyor.

Milli Takım'da da Falcao

Falcao, Kolombiya milli takımıyla 89 maçta 34 golle ülkesini sevindirirken, Brezilya asıllı İspanyol Costa 24 milli maçta 10 gol attı. Birlite Atletico Madrid ve Chelsea takımarında da oynayan iki oyuncu aynı zamanda iki eski dost.

İkisi de 60 milyonu gördü

Dünyaca ünlü iki yıldızın ikisi de kariyerlerinde 60 milyon Euro'luk piyasa değerini buldu. Falcao'nun ocak 2013'te, Diego Costa'nın ise, mart 2018'de piyasa değeri 60 milyon Euro'ydu.

Menajerleri aynı

Falcao'nun da, Diego Costa'nın menajeri dünyaca ünlü Jorge Mendes. Falcao transferinde yetkili olan Ahmet Bulut, Diego Costa'nın boşta olduğu süre boyunca da ön plana çıkması bekleniyor.

▶Radamel Falcao

Doğum: 1986
Boy: 1,77
Uyruk: Kolombiya
Ayak: Sağ
Piyasa değeri: 3.5 milyon Euro

▶Diego Costa

Doğum: 1988
Boy: 1,86
Uyruk: İspanya
Ayak: Sağ
Piyasa değeri: 10 milyon Euro

Senin için hazırladığımız haberler