Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick Göreve Devam Ediyor

07.12.2022 - 22:16 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 22:45

DFB tarafından, Katar 2022 Dünya Kupası'nda grup aşamasında elenen Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Hansi Flick'in göreve devam edeceği açıklandı.

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick Göreve Devam Ediyor

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası birçok sürprize sahne oldu. Dev şampiyonanın favorileri arasında gösterilen Almanya Milli Takımı, grup aşamasında turnuvaya veda etti. Katar'a edilen erken veda Almanya'da Hansi Flick ve milli takım yönetimini hedef tahtasına koydu.

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası birçok sürprize sahne oldu. Dev şampiyonanın favorileri arasında gösterilen Almanya Milli Takımı, grup aşamasında turnuvaya veda etti. Katar'a edilen erken veda Almanya'da teknik direktör Hansi Flick'i hedef tahtasına koydu.

Bierhoff'un sözleşmesi feshedildi, Flick çok üzüldü

Almanya Milli Takımı'nın grup maçları sonunda Dünya Kupası'na veda etmesi sonrası Milli Takımlar Direktörü Oliver Bierhoff'un sözleşmesi, DFB ve Bierhoff'un karşılıklı anlaşmasıyla feshedildi. Bu fesih sonrası Bierhoff'un ayrılmasına çok üzüldüğünü belirten teknik direktör Hansi Flick için "istifa mı ediyor" soruları sorulmaya başlandı.

İlgini Çekebilir
Müthiş iddia: TFF devreye girdi, Süper Lig'de 3 takımın 3 puanı silinmedi
Habere Git

DFB'de toplantı yapıldı

Almanya Futbol Federasyonu'nun Frankfurt'taki merkezinde bugün bir araya gelen DFB Başkanı Bernd Neuendorf ile Başkan Yardımcısı Hans-Joachim Watzke uzun süren üçlü bir toplantı yaptılar. Toplantı sonrası DFB tarafından bir açıklama yapıldı.

Hansi Flick ile Euro 2024'e hazırlanılacak

DFB'den medyaya yapılan yazılı açıklamada Hansi Flick'in göreve devam edeceği ve elbirliği ile Almanya'da yapılacak EURO 2024'e hazırlanılacağı bildirildi. Açıklamada Bierhoff'un yerine gelecek kişi için kararın daha sonra verileceği de ifade edildi.

Almanya E Grubu'nu 3. bitirdi

Almanya, 2022 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda mücadele etti. İspanya, Japonya ve Kosta Rika ile yarışan Almanlar, grubu 3. sırada tamamlayarak, Dünya Kupası'na veda etti. E Grubu'nda Japonya 6 puan ile zirvede yer alırken, İspanya 4 puan ile 2. sırada gruptan çıktı. Almanya ise İspanya ile aynı pıanda olmasına rağmen gol averajında geride kalarak 3. oldu. Kosta Rika, Dünya Kupası'nı 3 puan ile E Grubu'nun son sırasında tamamladı.

İlgini Çekebilir
Rahat olun ey futbolcular! Gole doyasıya sevinin
Habere Git

Hansi Flick'in teknik direktörlük kariyeri

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Hansi Flick, 1996/97 sezonunda Bammental'in başına geçerek antrenörlük kariyerine başladı. 2001/02 sezonunda Hoffenheim ile anlaşan çalıştırıcı, 2005/06 sezonuna kadar bu takımda görev yaptı. 2006'nın Temmuz ayında Salzburg'a yardımcı antrenör olarak gelen Flick, Eylül ayında ise Almanya'nın yardımcı antrenörü oldu.

2014/15 sezonunda Almanya'da sportif direktör olan Hansi Flick, 2017/18 sezonunda Hoffenheim'da spor genel müdürü olarak göreve başladı. 2019/20'nin Temmuz ayında Bayern Münih'in kapısından yardımcı antrenör olarak giren teknik adam, 4 ay sonra teknik direktörlüğe getirildi. Hansi Flick, 2021/22 sezonunda ise Almanya Milli Takımı Teknik Direktörülüğü için federasyon ile 2024'e kadar sözleşme imzaladı.

Milli takımın başında 19 resmi müsabakaya çıkan Hansi Flick, 12 kez sahadan kazanarak ayrıldı. 6 maçta berabere kalan 57 yaşındaki teknik adam, 2 maçta ise mağlup oldu. Hansi Flick, Almanya Milli Takımı'nın başında 2.05 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler