Hasan Bek: ''Fenerbahçe'nin tahtası kapandı. Bütün maçlarını kazansa bile şampiyon olamaz.''

04.04.2018 - 18:05 | Son Güncellenme: 04.04.2018 - 18:05

Hasan Bek: ''Fenerbahçe'nin tahtası kapandı. Bütün maçlarını kazansa bile şampiyon olamaz.''

Radyospor programcısı Hasan Bek'ten Süper Lig ve gündemle ilgili çarpıcı açıklamalar!

Fenerbahçe, 5-1 galibiyetle Rize'den dönerken otobüsü kurşunlandı ve onun yıldönümü bugün. Bunu umursayan var mı, bu konuda Fenerbahçe başkanı konuşuyor mu?

Demekki bizim bilmediğimiz bir şey var ki kimse bu konuyu konuşmuyor. Ben Fenerbahçe'de yetkili olsam çıkarım bu konuda açıklamalar yaparım.

Fenerbahçe hakemlerden konuşuyor ama maçlarını 15-20 bin kişiye oynuyorsun baskı yok, 50 bin kişiye oynasan hakemlerde sana karşı farklı olur ama şu an camia güçlü değil.

Camianın güçlü olması lazım, ama herkes bölünmüş durumda, Ali Şen, Sadettin Saran hepsi farklı yerlerdeler. Beşiktaş'a bakın bütün eski başkanlar birlik beraberlik içerisinde.

Aziz Yıldırım'ın 2 ay'ı kaldı 60 gün sonra gidecek ama camiaya çok zarar verdi, bölünmüş durumda şu an Fenerbahçe camiası. Özellikle Mehmet Ali Aydınlar'a ayıp ediyor, önce parayı alıyor sonra açıklama yapıyor mecbur kaldım diyor. 

Ben Mehmet Ali Aydınlar'ın yerinde olsam Aziz Yıldırım varken sponsor olmam iptal ederim.

Fenerbahçe Aziz Yıldırım yüzünden şu an Türkiye'de 5. sırada Galatasaray Beşiktaş Trabzonspor ve Başakşehir'in güç olarak gerisinde.

Bence şampiyonluk şu an ortada, bence şampiyonluğun en güçlü adayı Galatasaray'dan sonra Başakşehir, bu konuda Başakşehir'e ayıp ediliyor.

Ben Aykut Kocaman'ın futbol anlayışına karşı değilim, bir sürü özgüvenini yitirmiş futbolcuyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Fenerbahçe'de para yok ve 4-5. sıradaki oyuncuları ancak alabildiler. Bugün beğen beğenme 51 puanı var, başka bir hoca olsaydı bugün Fenerbahçe'nin 51 puanı olmazdı 41 puanı falan olurdu.

Aykut Kocaman'ın zihinsel hataları da oldu, Vardar maçında teknik ve taktiğe ihtiyacı yok mesela oyuncular çıkıp oynayacaklar. Veselinovic vardı mesela sigara kağıdına yazardı taktiği ve Fenerbahçe gelene gidene 5 atardı.

Aykut Kocaman sistemini yavaş yavaş yedirecekti, bazı maçlarda sisteme gerek yok  ne varsa saldıracaksın. Küme düşmemeye oynayan takımlara puanlar kaybetti Fenerbahçe çünkü Aykut Kocaman'ın uyaracak yardımcısı yok. Fenerbahçe Konyaspor değil böyle yavaş yavaş sistemi oturtamazsın.

 

Galatasaray'ın lig de 2 rakibi var, Başakşehir ve Beşiktaş ayrıca ikisiyle de içerde oynayacak. Fenerbahçe bütün maçlarını kazansa bile şampiyon olma şansı yok. Fenerbahçe'nin tahtası kapanmıştır. Avrupa standardında 2 maç izleyeceğiz ve Galatasaray Beşiktaş'a karşı açık oynayacak bu sebeple çok güzel bir maç izleyeceğiz.

Beşiktaş'ın başında Şenol Güneş, Galatasaray'ın başında Fatih Terim yani 2 tane cesur teknik direktör var. 

Çok iyi çok yetenekli futbolcuları transfer edersen sistemin içine koyarsan o zaman ligin tozunu atarsın.  Hoca yavaş düşünen yavaş hareket eden biri böyle olunca geç kalıyorsun.

Galatasaray başkanı diyor ki; 'ilk yıl şöyle yapıcam, 2. yıl böyle yapıcam sonra uçacağız UEFA'ya söz verdim. Galatasaray ceza almayacak' diyor. Ama Galatasaray ceza alır 30 yerine 150 harcadıysan cezayı yersin.

Avrupa'da kurallar nettir, kırmızı yanıyorsa durursun onlar senin söylediklerine bakmazlar yaptıklarına bakarlar.

UEFA'da Galatasaray'ın cezasını belirleyecek isimler belli bu insanlar öyle kolay etkilenecek isimler değiller. Orada kurumsallık ve bağımsızlık var, kural belli sen gidip bizim eski başkan kulübü mahvetti diyerek bir şans daha istiyorsun. Bunlar TFF yönetim kurulu değiller, bu isimler buz gibi isimler.

Şöyle bir anlayış var bu sebeple bazı takımların Türkiye'ye gitmemesi için hamleler yapıyorlar. Tek kullanımlık hakemler var onları gönderiyorlar, Türk takımlarının çok fazla ilerlemesine izin vermiyorlar.

Şampiyonlar Ligi'nin NBA gibi bir organizasyon yapmak istiyorlar, ellerinden gelse bunu yaparlar.

Bizim ligin değeri bu kadar yüksek değil, Beinsports bu paraları veriyor ama gelecek sezonlar da bu paralar olmayabilir. Trabzonspor'un 1 milyar 200 milyon tl borcu var nasıl ödenecek bu borç bu paralar?

Bu borçlar böyle devam ederse ilk halka açılan kulüp olan Galatasaray, ilk satılan kulüp olacaktır. Başakşehir'de satılıyor ama o başka bir hikaye bu takımların satılmasına benzemeyecektir.

Senin için hazırladığımız haberler