Hasan Bek: 'Türkiye’de bir takımın Şampiyonlar Ligi’ni alma ihtimali...'

23.05.2018 - 20:55 | Son Güncellenme: 23.05.2018 - 20:55

Hasan Bek: 'Türkiye’de bir takımın Şampiyonlar Ligi’ni alma ihtimali...'

Hasan Bek, Radyospor'da yayınlanan Yeşil Koltuk programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor yorumcusu Hasan Bek'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray ve Fenerbahçe değerlendirmesi

"Galatasaray Ada’sını yıktırana en hafifinden cahil derler. Camiaların büyüklüğü para ya da şampiyonluklarla değildir. İmajıyladır. İnsan istenmediği yere gider mi? Bu seçim üzerinden 3 ay geçmiş. O zamanda başkandı, seni istemiyorlar, ne işin var orada? Galatasaray 80 milyon euro, Fenerbahçe 40 milyon euro zarar etmiş. Bunlar gerçek rakamları mı sizce? Asgari ücretin 270 euro olduğu bir ülkede bir teknik direktöre 8 milyon euro para veriliyorsa, bu insan haklarına aykırıdır, yazıktır, günahtır. Lucescu Türkiye’yi dünya şampiyonu ya da Avrupa şampiyonu yapamaz. Bu işi yönetenler bu para hesabını biliyor mu?"

Kısa kısa değerlendirmeler

"Bu ülkenin kaynakları bu kadar kolay harcanmamalı. Karabükspor’un 240 milyon euro borcu var. Karabük’te formayı ne kadara satarsın, maç biletini ne kadara satarsın?"

"Türkiye’nin winner kulübü Galatasaray’dır. Portekiz’in Porto’su, Hollanda’nın Ajax’ı var. Beşiktaş şampiyonlukta 3’te 3 yapsaydı, ki tarihinin en iyi kadrosunu kurdu, winner bir camia olmaya geçiş yapacaktı."

"Türkiye’de bir takımın Şampiyonlar Ligi’ni alma ihtimali, şimdilik uzaylıların gelme ihtimalinden daha zor görünüyor."

Galatasaray'ın tüzüğü

"Galatasaray gibi 30 milyonluk, Türkiye’nin sportif olarak en başarılı kulübünden bahsediyorsak, seçime 3-4 bin ile gidilmesi Galatasaray’a hakarettir. Bu tüzüğün muhakkak değişmesi gerekiyor."

Fikret Orman'a eleştiri

"Oğuzhan yumuşak bir futbolcu. Kalırsa 3-4 milyon euro ister. Quaresma gibi bir futbolcuyu Beşiktaş’ta seyretmek gözlerin pasını silmişti. Fikret Orman’ın Aziz Yıldırım’laşıp Lens’i alması büyük bir hataydı."

Trabzonspor yorumu

"Trabzon şehri büyük bir şehir. Sosa’ya 5 milyon euro verecek bir ekonomileri ise yok. Böyle bir futbolcuyu ancak yetiştirebilirsin, dışarıdan alıp oynatamazsın." (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler