Hasan Çetinkaya: "Fenerbahçe'de menfaat grupları var"

20.03.2020 - 13:32 | Son Güncellenme: 20.03.2020 - 13:42

Okay Karacan ve Orkun Yazgan, Cenk Ergün ile Belçika'nın Westerlo takımının futbol direktörü olarak görev yaptığı Brüksel'den programa bağlanan Hasan Çetinkaya'yı konuk etti. İki futbol adamı, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hasan Çetinkaya: "Fenerbahçe'de menfaat grupları var"

Okay Karacan ve Orkun Yazgan, Belçika'nın Westerlo takımının futbol direktörü olarak görev yaptığı Brüksel'den programa bağlanan Hasan Çetinkaya'yı konuk etti.

Çetinkaya, “Fenerbahçe fabrika ayarlarına geri dönmeli” diye konuştu.

Çetinkaya ayrıca, “Aykut hoca ve ekibi, kimse tanımazken Lewandowski'yi tespit etti. Polonya'daydı. Görüştük. Dortmund devreye girdi. Kulubü ile anlaştık ama çocuk teşekkür etti ve Almanya'ya gitti. İyi ki gelmemiş. 1 yıl oynamadı ama sabrettiler, sonra patlama yaptı” açıklamasında bulundu.

İşte, PlaySpor'da yapılan açıklamalardan öne çıkanlar:

“BELÇİKA'DA KULÜPLER İNDİRİME GİDİYOR”

Hasan Çetinkaya: "Belçika'da bu krizde şimdi oyuncuların maliyetleri tartışılıyor. Oyuncuların ücretlerinde yüzde 20 indirime giden kulüp var. Ortada birçok soru işareti var. Teknik işsizlik diye bir kavram söz konusu. Devletin desteği de var.

Cenk'in bahsettiği maç öncesi toplantıdayız. Mesaj geldi. Arkaya geçtim. Maç iptal olmuş. Geri döndüm Pereria hararetle bir şeyler anlatıyor, sağdan oynayacağız, baskı yapacağız filan diye.. Çekinerek "Koç 1 saniye" dedim.. Pereira 'Toplantımı nasıl bölersin' gibi baktı. Hocam dedim maç iptal oldu, toplantı yapmanıza gerek yok.. Konuşmaya devam etmeye çalıştı ama ortada maç yok."

Hasan Çetinkaya: "Türkiye'de sportif direktörlük kavramının içi bomboş. Konumumuz gereği genelde sessiz kaldık. Belçika'da ise bu işi bir Türk olarak yapabilme ve ispatlama adına ciddi bir proejnin başındayım.

Fenerbahçe'de alınan kararlar içinde sosyal medyanın etkisi çok fazla oldu. Küçük bir azınlık koca kulübe yön verebiliyor. Alınan 31 oyuncu ve değişen hocalarla hasar büyük. Sanırım şu anda daha sakin düşünüyorlar."

“MENFAAT ÇEVRELERİ MANİPÜLE EDİYOR”

Hasan Çetinkaya: "Kadıköy'deki atmosfer kayboldu. Menfaat çevreleri tribünleri manipüle ediyor. Fenerbahçe bizim çalıştığımız dönemde son 2 sezon deplasman lideriydi. Ama şampiyon olamadık.. Dünyanın hiçbir üst düzey liginde bu olmaz. İçeride her maç 1 puan kaybettik. Fenerbahçe fabrika ayarlarına geri dönmeli.

Avrupa futbolu ile Türk futbolu arasına muazzam bir seviye farkı var. Bunu burada daha iyi gördüm. Ülkemizde gerçekten çok boş konulara takılıyoruz. Aykut Kocaman bundan bahsettiğinde, koşu mesafalerini filan anlattığında aşağılanmaya kadar götürülmüştü."

“İYİ Kİ BİZE GELMEMİŞ!”

Hasan Çetinkaya: "Aykut hoca ve ekibi, tanınmayan genç bir oyuncuyken, Lech Poznan'da oynarken, Lewandowski'yi tespit etti. Polonya'daydı. Görüştük. Dortmund devreye girdi. Kulubü ile anlaştık ama çocuk teşekkür etti ve Almanya'ya gitti. İyi ki gelmemiş. 1 yıl oynamadı ama sabrettiler, sonra patlama yaptı.

Kulüpler de bir müddet sonra baskı nedeniyle garanti isimlere gidiyor. Ama gelişim için kimseye zaman tanınmıyor. Lewandowski bize gelse, ilk pas hatasında ıslıklanacaktı. Kim bu diyeceklerdi. Dortmund'ta bir yıl kimse ona baskı yapmadı ve oynamıyor diye kızmadı."

Senin için hazırladığımız haberler