"Hasan Şaş konusunda..."

11.05.2020 - 16:52 | Son Güncellenme: 11.05.2020 - 17:01

"Hasan Şaş konusunda..."

Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan gündemi yorumladı! Hasan Şaş'ın ayrılığını nasıl yorumladı? TBF ve TVF'nin kararları doğru mu? TFF maçları nasıl oynatmalı? Protokoller yeterli mi?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İlk günlerdeki kadar bir yoğunluk yok. Korona olayı daha bitmedi. Biz çalışmaya devam ediyoruz."

Alınan kararlar külliyen yanlış!

Özdoğan, TBF ve TVF'nin aldığı kararları sert bir şekilde eleştirdi:

"Basketbol ve Voleybolda aldınan kararlar külliyen yanlıştır. Ergin Hoca bir laf söylese ceza yer. Burada bütün kulüpler Kıbrıs'a gidip Olimpiyat Köyü mantığıyla ligleri bitirebilirler. Burada iptal kararı kolaya kaçmaktır. Takımı vaka olmayan bir yere götürebilirlerdi. Karabük'te vakaya rastlanmadı. 2 günde bir maç yaparak maçları bitirebilirdiniz. Pandemilerde Olimpiyat mantığı geçerlidir."

Bu protokollerle maçların oynanması mümkün değil!

TFF tarafından açıklanan protokolleri değerlendiren Özdoğan şunları söyledi:


"Bunu ben futbol içinde söylüyorum. Farklı şehirlerde oynamak diye bir şey mümkün değil. Şehirden şehire gitmeyerek bu ligleri 20 gün içinde bitirebilirdiniz. Basketbol ve Voleybol Federasyonları sınıfta kalmıştır. Biz burada uzaktan eğitim yapıyoruz çünkü bunun bir mantığı var. Spor böyle bir şey değil. Bu anlayıştan ben bir şey beklemiyorum. TFF'nin açıkladığı protokollerle bu işin yapılması mümkün değil. Takımlardan birinde korona hastası çıktığı zaman o takımın 14 gün karantinaya girmeli."

12 Haziran çok erken!

Ahmet Özdoğan, TFF'nin açıkladığı başlama tarihini yorumladı:

"Haziranın 12'si maçların oynanması için çok erkendir. Burada da yine Olimpiyat mantığı uygulanmalı. Ağustos ayında duruma bakıp bu maçları oynatabiliriz. Yeni sezonda da maçların ilk bölümü seyircisiz oynanacak gibi. Bu durum çok ciddi ekonomik problemlere de yol açacak. Haziran ayının 12'sinde maçların oynatılması bence çok yanlış. Bunu yapamıyorsanız bu sezonu yok sayın. Ondan sonra Şampiyonlar Ligi'ne kimin gideceğine kulüpler karar verir. Beyaz Sezon ilan eden federasyonlar işlerini yapmamıştır."

Hasan Şaş konusu hani yalandı?

Hasan Şaş'ın istifa haberi hakkında da konuşan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan bu durumu şöyle yorumladı:

"Bu haberi ilk başta yazanlara ciddi hakaretler oldu. Bunları yazanlar oturup düşünsünler. Galatasaray yöneticileri böyle bir şey yok diyordu. Onlara da basın mensubu arkadaşlar bu soruları sorarlar. Bazı insanların utanması lazım. Bu haber 15 gün önce yazıldı. Bu konuda sadece Fatih Terim konuşabilir. Fatih Terim'den habersiz hiç kimse görevi bırakamaz. Burada soru sorulması gereken tek insan Fatih Terim'dir. Burada farklı görüşler olabilir. Hasan Şaş'ın Galatasaray'a ciddi emekleri olmuştur. Bu görevler geçicidir."

Pandemi durumunda Olimpiyat mantığı geçerlidir!

Ahmet Özdoğan son olarak maçların oynanması için bir öneride bulundu:

"Sayın Başkan'a Allah şifa versin. Bu kişisel bir olaydır. Doktor olarak kişisel olayları konuşmam mümkün değildir. 11 Mart'ta koronayı tanımıyorduk ancak şu anda her şeyini biliyoruz. Buradaki tedbirleri bırakmamak lazım. 2 tedbir çok önemli. Fiziksel mesafe ve maske çok önemli. Bu duruma 9-10 gün sonra bakılır. Eğer sayılar artmıyorsa maçlar çok daha kısa sürece oynanabilir. Bunu biz sayılarla takip ediyoruz. Yeni sezonun Eylül ayında oynanacağı kesin. Bence maçlar sahada oynanabilir. Pandemi durumunda Olimpiyat mantığı geçerlidir. Pandemide seyahat yaptığınız zaman ciddi problemlerle karşılaşırsınız."

Senin için hazırladığımız haberler