Altay - Alanyaspor: 0-2 (Maç Özeti)

16.01.2022 - 15:14 | Son Güncellenme: 16.01.2022 - 16:39

Süper Lig'in 21. haftasında Altay yeni hocası Mert Nobre ile çıktığı maçta Alanyaspor'a evinde 2-0 yenilerek galibiyet hasretini 14 maça çıkardı. Konuk ekip ise 4 maç sonra kazandı. İşte detaylar...

Altay - Alanyaspor: 0-2 (Maç Özeti)

7. haftada Beşiktaş'ı 2-1 yendikten sonra bir daha galip gelemeyen Altay, Mustafa Denizli ile yolları ayırmanın ardından çıktığı ilk maçta da yenildi. Aytemiz Alanyaspor'a evinde 2-0 kaybeden Altay'ta galibiyetsizlik serisi 14 maça çıktı. Yeni teknik direktör Mert Nobre de böyece siyah beyazlılardaki görevine yenilgiyle başlamış oldu. Alanya ise, Francesco Farioli yönetimindeki ilk galibiyetini aldı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nda oynanan maçta Alanyaspor'a galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Emre Akbaba ve 81. dakikada Oğuz Aydın kaydetti. Bu sonuçla Alanyaspor puanını 32'ye yükseltirken, Altay 18 puanda kaldı.

 

Ahmet Çalık için saygı duruşu

Karşılaşma trafik kazasında hayatanı kaybeden Konyaspor oyuncusu Ahmet Çalık için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Emre 3. golünü,  Oğuz Aydın ilk golünü attı

Alanyaspor'u Altay karşısında galibiyeti getiren gollerin sahiplerinden Emre Akbaba ligdeki 3. golünü atarken, sonradan oyuna girerek farkı ikiye çıkartan isim olan 21 yaşındaki Oğuz Aydın ise bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti.

Eduardo ilk asistini yaptı

Alanyaspor'da Emre Akbaba'nın golünün pasını veren 31 yaşındaki Angola'lı sol kanat oyuncusu Wilson Eduardo ise ligdeki ilk asistini kaydetti. İkinci golün asistini yapan Tayfur Bingöl ise 3. asistine imza attı.

Altay en uzun kazanamama serisini yaptı

Ligde son 13 maçını kazanamayan İzmir ekibi Alanyaspor yenilgisiyle tarihinin en uzun yenilgi serisine imza atmış oldu.

Alanyaspor 4 maç sonra kazandı

Ligin 16. haftasında deplasmanda 6-2 kazandığı Yeni Malatyaspor maçından bu yana galibiyete hasret olan Alanyaspor, Altay'ı yenerek 4 maç sonra sahadan 3 puanla ayrıldı.  

Mert Nobre yenilgiyle başladı

Altay'da tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Mert Nobre, ilk maçında sahadan puansız ayrıldı. 41 yaşındaki çalıştırıcı göreve gelmeden önce takımda Mustafa Denizli'nin yardımcılığını yapıyordu.

Fraoli 2. maçında ilk galibiyetini aldı

Aytemiz Alanyaspor'da Bülent Korkmaz ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen İtalyan teknik direktör Francesco Farioli turuncu yeşillerin başında çıktığı ikinci maçında galibiyetle tanıştı. Farioli Alanyaspor'un başında çıktığı ilk maçta Karagümrük ile 1-1 berabere kalmıştı.

Maçtan Dakikalar

Karşılaşmanın 1. dakikasında sol taraftan Pinares'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki Murat Akça'nın kafayla kaleye göndermek istediği topu kaleci Marafona son anda kornere uzaklaştırdı. Üst üste kullanılan ikinci kornerde bu sefer ceza sahası içindeki Björkander'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta gitti.

12. dakikada Kappel'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde müsait durumdaki Kazımcan Karataş'ın dokunamadığı topu kaleci Marafona kontrol etti.

26. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Eduardo, Efecan Karaca'dan aldığı topu ortaladı. Ceza sahası içindeki Emre Akbaba'nın vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

33. dakikada Novais'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Lis'ten dönen topu takip eden Emre Akbaba'nın vuruşunda, Lis meşin yuvarlağı bir kez daha uzaklaştırmayı başardı.

45+2. dakikada Pinares'in sağ kanattan yaptığı ortada Thaciano'nun kafa vuruşunda top, kaleci Marafona'da kaldı.

İlk 45 dakikalık bölüm, Aytemiz Alanyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

61. dakikada Altay'da sol kanattan Rodriguez'in yaptığı ortada Borja'nın ters vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitse de pozisyonda Bamba'nın ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

81. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Tayfur Bingöl'ün pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Oğuz Aydın'ın vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2

90+3. dakikada İbrahim Öztürk'ün ceza sahası dışından attığı şutta kaleci Marafona topu kornere uzaklaştırdı.


Aytemiz Alanyaspor müsabakadan 2-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN DETAYLAR

  • Stat: Alsancak Mustafa Denizli
  • Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Olguncan, Bilal Gölen
  • Altay: Lis, Thiam (Dk. 70 İbrahim Öztürk), Björkander, Murat Akça, Naderi (Dk. 46 Rodriguez), Kappel, Thaciano, Ceyhun Gülselam (Dk. 76 Paixao), Kazımcan Karataş, Pinares, Bamba (Dk. 70 Deniz Kadah)
  • Aytemiz Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Furkan Bayır (Dk. 86 Mevlja), Fatih Aksoy, Borja (Dk. 70 Tayfur Bingöl), Efecan Karaca (Dk. 86 Milunovic), Emre Akbaba, Efkan Bekiroğlu, Davidson (Dk. 76 Candeias), Novais, Eduardo​​​​​​​ (Dk. 70 Oğuz Aydın)
  • Goller: Dk. 26 Emre Akbaba, Dk. 81 Oğuz Aydın (Aytemiz Alanyaspor)
  • Sarı kartlar: Dk. 19 Naderi, Dk. 61 Lis, Dk. 64 Thaciano, Dk. 77 Paixao (Altay), Dk. 89 Milunovic (Aytemiz Alanyaspor)
Senin için hazırladığımız haberler