Hatayspor'dan teknik direktör ve transfer açıklaması! Bayram Bektaş...

24.07.2020 - 17:22 | Son Güncellenme: 24.07.2020 - 17:31

Hatayspor Onursal ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Savaş, yollarını ayırdıkları Mehmet Altıparmak, yeni teknik direktör adayı ve yeni sezon transferleri ile ilgili neler söyledi? İşte detaylar...

Hatayspor'dan teknik direktör ve transfer açıklaması! Bayram Bektaş...

Hatayspor Onursal ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

"Adana Demirspor'u avantajlı görüyorum"

Süper Lig'e çıkacak son takım ile ilgili sözlerine başlayan Savaş, "4 takımda değerli. Bana göre Adana Demirspor ve Fatih Karagümrük adını finale yazdırır. Adana Demirspor'u daha şanslı olarak görüyorum Süper Lig için" dedi.

'Mehmet Altıparmak ile yollarınızı neden ayırdınız?'

'Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile yollarınızı neden ayırdınız?' sorusu üzerine Savaş, "Hoca'mızdan bir şikayetimiz yok. Biz yeniden yapılanmak ve kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Altyapı ve tesisleşmemiz devam ediyor. Süper Lig'de sempatik bir takım olmak istiyoruz. Fatih Kavlak'ı sportif direktör olarak atadık, Gökhan Zan da yardımcısı oldu. Yeniden yapılanmaya gittik. Bizimle adaptasyon sorunu yaşamayan ve bizimle aynı düşünen bir teknik direktörle istiyoruz. 3 teknik direktör ile çalıştık ikisi bizim evladımızdı. Mehmet Hoca'nın emeklerine ve diğerlerini de emeklerine teşekkür ediyoruz. Bayramdan önce de yeni Hoca'mız sonuçlanmış olacak" şeklinde konuştu.

"3 aday belirledik"

Teknik direktör adayları hakkında açıklamalarına devam eden Savaş, "Ağırlık olarak Türk Hoca düşündüklerini ifade eden, "Önce hoca bizi isteyecek. Biz teknik direktör peşinden koşmayacağız. İlk seçenekler arasında Tayfun Korkut ve Prosinecki yok. İlhan Palut'u da düşünmüyoruz. Ama görüştüğümüz ve görüşeceğimiz arkadaşlar var. Bayramdan önce sorunu çözüp yolumuza devam edeceğiz. Hoca'mızında gönlü olan futbolcuları da almak istiyoruz ama sportif direktörümüz Fatih Kavlak ve yardımcı Hoca'mız Gökhan Zan da Avrupa'yı ve Türkiye ligini iyi bilen Hoca'larımız. Teknik direktör, Hatay'ın yapısına uyuyor mu ilk önce buna bakacağız. 3 aday belirledik ama bunu sizinle paylaşamayız. Bayram Bektaş bunlardan biri olabilir" açıklamasını yaptı.

"Sevinci çok görmemek lazım"

Şampiyonluk kutlamalarında sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi üzerine Savaş, "Ne kadar önlem alırsak alalım insanlar o sevinçten dolayı kontrolsüz hareket edebiliyor. Bu yüzden bir şey diyemiyoruz. 53 yıl sonra şampiyon olduk ve insanlar eğlendiler. Erzurum'da da aynı şekilde oldu. Bu nedenle bence çok görmemek lazım. Risk tabii her zaman vardır. Keşke her insan hijyen kurallarına uyabilse" dedi. 

"3-4 yabancı oyuncu transfer edeceğiz"

Son olarak 'Takıma yıldız oyuncu transferi yapılacak mı?' sorusu üzerine, "3-4 iyi oyuncu gelecektir. Onlar Hatayspor'a büyük katkı sağlayacak. İskelet kadroyu da bozmayacağız. Sportif direktörümüz Fatih Kavlak ve yardımcı hocamız Gökhan Zan hummalı çalışıyor. Hatta anlaşmak üzere oldukları oyuncular var. Eminim ki Hatayspor sempati olan bir takım olacak. Taraftarlarımız rahat olsun. İlk yıldan da Şampiyonalar Ligi'ni hedefleyen bir takım beklemesinler. Ortalarda olalım, Süper Lig'de kalıcı olalım, altyapıdan oyuncu yetiştirip milli takıma verelim... Belirlediğimiz yıldız oyuncular yabancı. Ama transferde baya mesafe kat ettik" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler