'Hayalim bir kez bile olsa A Milli Takım formasını terletebilmek'

11.02.2021 - 17:49 | Son Güncellenme: 11.02.2021 - 18:00

Son dakika spor haberleri... TFF 1. Lig'de Balıkesirspor'un Akhisarspor'u konuk ettiği maçta 3 frikik golü atan ve tarihe geçen Taşkın Çalış, Ajansspor'a konuştu. Çalış, attığı golleri anlatırken hayalinin milli takım olduğunu söyledi.

'Hayalim bir kez bile olsa A Milli Takım formasını terletebilmek'

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

TFF 1. Lig ekibi Balıkesirspor'un orta saha oyuncusu Taşkın Çalış, Akhisarspor karşısında serbest vuruşlardan bulduğu 3 gol ile takımına 3 puanı getirmişti. 

Futbol tarihinde de frikik hat-trick'i yapabilen 8. futbolcu olan Çalış, hayalinin bir kez bile olsa milli takım formasını terletmek istediğini söyledi

 

Ajansspor’un sorularını yanıtlayan 27 yaşındaki futbolcu, ''İlk şutumda aslında gol olacağını hissettim ve şükür ki gol oldu. İkinci şutumda da kaleci oyuna yeni girmişti ve henüz ısınmamıştı. Kalecinin tuttuğu tarafa vurmaya karar verdim ve böylece gol olacağını düşündüm. O da gol oldu. Son gol ise hissetmekten ziyade benim için bonustu. Hat-trick yapabilme imkanım olduğunu düşündüm ve inanarak vurdum'' dedi.

 

Antrenmanlardan sonra 10-15 dakika şut çalışması yaptığını kaydeden orta saha, 3 frikik golünü eski takımına karşı bulmasını ise ''Akhisarda oynadım fakat çok güzel bir geçmişim olmadı. ‘Eski takımıma karşı oynadım’ ya da ‘Onlara gol attım’ diye hiç düşünmedim. Benim için iyi bir maç geçti ve o Akhisarspor’a karşı denk geldi. Nasip diyelim'' ifadelerini kullandı. 

 

Süper Lig’de oynamak ve milli takımda forma giymeyi hedeflediğini söyleyen Taşkın Çalış, ''Önceliğim Balıkesirspor ile ligde iyi yerlere gelmek. İlk hedefim alt sıralardan uzaklaşmak ve Balıkesirspor’u layık oldugu yerlere taşımak. Uzun vadeli hedefim ise Süper Lig’i tekrardan yakalamak.  Hayalim ise bir kez bile olsa A Milli Takım formasını giyip terletebilmek'' diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler