Sivasspor Maçında Fenerbahçe Savunmasının Çizgi Taktiği Gündem Oldu!

08.11.2022 - 14:03 | Son Güncellenme: 08.11.2022 - 14:54

Süper Lig'de Fenerbahçe, Sivasspor'u 1-0 yendi. Bir duran topta teknik direktör Jorge Jesus'un öğrencilerinin aldığı pozisyon gündem oldu. İşte detaylar.

Sivasspor Maçında Fenerbahçe Savunmasının Çizgi Taktiği Gündem Oldu!

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Michy Batshuayi'nin 48. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktığı zorlu mücadeleyi Sarı-Lacivertliler, 1-0 kazanmayı başardı. Maçta en dikkat çekici anlardan biri ise Jorge Jesus'un çalıştırdığı ofsayt taktiğinin uygulandığı duran top anı oldu.

Tüm savunma aynı hizada

Maçın ilk yarısında Demir Grup Sivasspor, kazandığı bir serbest vuruş ile Fenerbahçe kalesinde tehlike yaratmak istedi. Sarı-Lacivertli takımın savunma planı ise yayıncı kuruluş kameralarına yansıdığında dikkat çekti. Tüm savunmanın çizgi halinde olduğu anda Fenerbahçeli oyuncuların sağ ayakları aynı hizada kaldı. Bu görüntü sosyal medyada viral oldu.

(Görüntü yayıncı kuruluştan alınmıştır)

Önce montaj dendi, sonra ortaya çıktı

Sosyal medyada paylaşılan görüntü için önce montaj iddiası ortaya atıldı. Daha sonra bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Taraftarlar, Fenerbahçeli oyuncular ve teknik direktör Jorge Jesus'un sistemindem memnun olduğunu, övgü dolu sözlerle belirtti.

Beşiktaş maçına damga vurmuştu

Süper Lig’in 8. haftasında oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisine de Sarı-Lacivertliler'in ofsayt tuzağı damga vurmuştu. Fenerbahçe bu taktik ile Beşiktaş'ı sadece ilk yarıda 6 kez ofsayta düşürmeyi başardı.

İrfan Can Kahveci: "Jesus antrenmanlarını dört gözle bekliyoruz"

Sivasspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulunan İrfan Can Kahveci, esprili bir şekilde Jorge Jesus antrenmanlarını hatırlatmıştı. Dünya Kupası arasının kendilerine iyi geleceğini ifade eden İrfan Can, "Çok iyi mücadele ettik. 10 kişi kalmamıza rağmen net pozisyonlar vermedik, aksine pozisyonlara girdik. Çok yoğun bir fikstürden çıkıyoruz. Dünya Kupası arası bize iyi gelecek diye düşünüyorum. Hocanın aradan sonraki antrenmanlarını dört gözle bekliyoruz (Gülerek)." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler