Galatasaray'da Marcao değerine değer kattı

18.03.2022 - 09:05 | Son Güncellenme: 18.03.2022 - 09:19

Galatasaray'ın 2019'da 4 milyon Euro'ya transfer ettiği Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao, Barcelona'ya karşı harika iki maç çıkararak değerine değer kattı. İşte detaylar...

Galatasaray'da Marcao değerine değer kattı

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, dünya devi Barcelona'ya karşı alkışı hak eden oyunla tur kapısını açsa da rakibine elendi. Sarı-kırmızılı takımda tur mücadelesinin ön plana çıkan isimlerinin başında Marcao geldi.

Hem rakip atakları durdurdu hem de gol attı

Hem Camp Nou'da hem de Ali Sami Yen Nef Stadyumu'nda Barcelona hücumcularına karşı çok iyi mücadele eden Brezilyalı stoper bu başarılı oyununu bir de golle süsledi. 

Değerini 2 milyondan 15 milyon Euro'ya çıkardı

Sarı-kırmızılı takıma 2019 yılında Chaves'ten 4 milyon Euro karşılığında transfer edilen ve o günkü piyasa değeri 2 milyon Euro olan 1996 doğumlu stoper değerini yaklaşık 7 kat artırarak 15 milyon Euro'ya çıkardı. 

İlgini Çekebilir
Marcao attı, korner bayrağı kalmadı!
Habere Git

İki Barça maçında da çok iyi oynadı

İki Barcelona maçında girdiği 17 ikili mücadelenin 13'ünü kazanan Marcao, tüm dikkatleri üzerine çekti. İstanbul'da İspanyol devine karşı oynanan maçta 90 dakika görev yapah Brezilyalı savunmacı Barcelonalı futbolcular ile girdiği 11 ikili mücadelenin 7'sini kazandı, 5 atak uzaklaştırıp, 2 top kaptı.

Bonservis alt sınırı 20 milyon Euro

Sarı kırmızılılar, Avrupa'nın bir çok kulübünün yakın takibinde olan Marcao'nun bonservis alt sınırını 20 milyon Euro olarak belirlerken, 25 yaşındaki stoper takımın en önemli değerlerinden biri olarak görülüyor. Marcao'nun Galatasaray ile 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor. 

32 maçta forma giydi

Bu sezon sarı kırmızılı formayla 31 maça çıkan Brezilyalı oyuncu, bu karşılaşmalarda 1 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi. Marcao 10 kez de sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler