HES kodu nasıl alınır?

20.05.2020 - 17:44 | Son Güncellenme: 20.05.2020 - 17:47

HES kodu nasıl alınır?

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden Türkiye normalleşme takviminin onuncu gününde... Koronavirüs Bilim Kurulu saat 14.00’de toplanıyor. Saat 16.00’da da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yapacak.

HES kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceklerini belirten Koca, "Çalışma ortamı açısından risk oluşturabilecek sektörleri masaya yatırdı. Çalışma kuralları belirlendi. 20 Mayıs'tan sonra iş yerlerinin girişince uyulması gereken kurallarla karşılaşacaksınız. Evde Hayat Var uygulaması üzerinden bu iş yerlerine puanlar verebilecek ve kontrolleri yapabileceğiz. 10 milyonu aşan Evde Hayat Var uygulaması, dışarı çıktığınız zaman rehberiniz olacak. 

Uçağa binerken bu uygulama, serbest giriş kartı olacak. Seyahat ederken bizlerden risk taşımadığımız gösterilmesi istenecek. Bu uygulamaya öncelikle şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Alacağınız HES kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. Yolcuya virüs bulaştığı tespit edilirse, yolculuk süresinde temas edilen kişilerin takibi yapılacak." diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler