HES kodu nasıl alınır? Nereden alınır ve ne işe yarıyor?

13.08.2020 - 22:24 | Son Güncellenme: 13.08.2020 - 22:26

Vatandaşlar Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınan HES kodunun ne işe yaradığını ve nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Peki HES kodu nasıl ve nereden alınır, E-Devlet üzerinden alınır mı, PTT'den mi alınacak? Bazı kullanıcılar ise HES kodu nerelerde kullanılacak, neişe yarıyacak gibi araştırmalar yapıyor. Bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde....

HES kodu nasıl alınır? Nereden alınır ve ne işe yarıyor?

Vatandaşlar Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınan HES kodunun ne işe yaradığını ve nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Peki HES kodu nasıl ve nereden alınır, E-Devlet üzerinden alınır mı, PTT'den mi alınacak? Bazı kullanıcılar ise HES kodu nerelerde kullanılacak, neişe yarıyacak gibi araştırmalar yapıyor. Bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde.... Vatandaşlar Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınan HES kodunun ne işe yaradığını ve nasıl alınacağını araştırmaya başladı. 

Peki HES kodu nasıl ve nereden alınır, E-Devlet üzerinden alınır mı, PTT'den mi alınacak? Bazı kullanıcılar ise HES kodu nerelerde kullanılacak, neişe yarıyacak gibi araştırmalar yapıyor. Bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde....

Tren, otobüs, uçak ve özel araç dahil olmak üzere seyahat edecek olan tüm vatandaşlara için zorunlu oldu.

ÖSYM Başkanı Aygün'ün açıklamaları şöyle;

"Değerli adaylarımız, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında, başkanlığımızca uygulanacak sınavlara başvurularda sizlerden HES Kodu bilgisi istenecektir."

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçilecek ve kod oluşturuluyor.

Senin için hazırladığımız haberler