''Hiç bu kadar mutlu olmamıştık''

04.03.2017 - 14:25 | Son Güncellenme: 04.03.2017 - 14:25

İsmet Badem yazdı:

UNİCS KAZAN 92-99 ANADOLU EFES

Hiçbir ülke takımlarına nasip olmayan güzellikte başarılara imza attığımız haftayı bitirdik. Bizim gibi çok takımla katılan ülkelerin takımları aynı haftada “tulum halinde galibiyet çıkaramadı.” Aslında böyle bir başarıya imza atmak kolay değil. Son 5 haftayı galibiyetle bitiren Kaunas’ı deplasmanda eksik kadrosu ile yenen Fenerbahçe. Avrupa’nın en önemli takımı ve Euroleague’de puan cetvelinin 1. Sırasında bulunan Real Madrid’i Abdi İpekçi parkelerine gömen Galatasaray, Puan cetvelinin son sıralarında olmasına rağmen önemli yıldızları olan Unics Kazan’ı uzatmada yenen Anadolu Efes ve yine çok önemli basketbol ülkesi Yunanistan’ın yıldızlarla süslü takımı Panathiniakos’u yenen Darüşşafaka.

Dile kolay dört maç ve bir gün ara ile dört galibiyeti ülkemize hediye eden takımlarımızı tüm kalbimle kutluyorum. Basketbolun yıllardır önlenemez yükselişi ve seyredilir hale gelmesi tüm dikkatleri basketbola çevrilmesi, basketbol emekçilerinin gururu oluyor. İLK ÖNCE ANADOLU EFES: ilk çeyrek : 22/22 ikinci çeyrek : 43-49 üçüncü çeyrek 61/69 ve normal sürenin 82/82 berabere bittiği maçın uzatmasında Anadolu Efes : 92/99 yenerek Final-Four iddiasını tüm gücü ile devam ettiriyor. Geride kalan birçok maçın suskun adamı Granger 17 sayı atarken, takımın en önemli silahı oldu. Brown yine takımını sırtlayan oyuncuydu: 24 sayı atarken 8/12 ikilik ile iyi bir yüzde yakaladı. Son saniyelerde attığı kritik ikilik maçın kaderiydi. Thomas 8 sayı atarken, çok şey beklediğimiz ve geçen haftaların kahramanı Heurtel 6 sayı yanına 9 asist ile yine de görevini yaptı. Paul Brandon 6 sayı atmasına rağmen Kırk Alex ve Honeycuut ile birlikte neden bu takıma daha büyük katkı yapmıyorlar? Merak ediyorum. Dunston 16 sayı ile görevini yaptı.

Son saniyelerde Brown’ın 82/80 yapan sayısına Langford tüm takımın uyuduğu birkaç saniyede ikilik atarak maçı 82/82 ye getirerek maçı uzattı. Uzatma bölümünde, Granger, Brown ve Dunston’ın basketleri ile 99 sayıya ulaşırken, Kazan ne kadar dirense da, ancak 92 sayıya ulaşabildi. Bu skoru ve maçı Efesli oyuncular tribünlerde onları desteklemek için oralara gelen Başkanları Tuncay Özilhan’a hediye etmişler. Bu da kenar idari yönetimin başarısıdır. Bu sene kenarda çok iyi işler yaptılar. Anadolu Efes iyi basketbol oynuyorsa bu da Coach Perasovic’ ve oyunculara iyi bir ortamda basketbol aynama zemini hazırlayan kenar idari yönetimin başarısını kutluyorum. Anadolu Efes puan cetvelinin 7. Sırasında, 15 galibiyet ile “ben geliyorum” diyor.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 77-72 PANATHİNİAKOS

Rakamların dili : “Asla onlar yalan söylemez.” Bu nedenle maç boyunca skoru takip edersek, ilk çeyrek 17/17, ikinci çeyrek 35/33, üçüncü çeyrek 53/53 ve maç sonu 77/72 bitti. Bu ne demek? Tüm maç iki takım arasında başa baş geçmiş. İlk çeyrek berabere, ikinci çeyrek tek basket fark! Üçüncü çeyrek yine berabere! Ve maçın sonunda skor 77/72 Daçka lehine neticeleniyor. Bu haftanın en son maçını oynayan Daçka’nın işi çok zordu. Onların önünde sahnelenen tüm maçlarını Türk Takımları kazandı. Sıra onlara gelmişti ve bu haftayı 4/4 ile kapamak istiyorsak, bu maçı Yunan takımı karşısında mutlaka kazanmaları gerekiyordu!

Panathiniakos Takımında: Sıngleton 23, Rivers 12, bir çok maçın büyük yıldızı James Mıke Daçka maçında nefes almakta zorlandı çünkü karşısında çok iyi savunma vardı. Pappas 7, Fıldeıne 6, Kurt oyuncu Bourousis 10 sayı ve Yunanistan’ın şu an iyi oyun kurucusu olarak kabul edilen Clathes ancak 5 sayı atabildi. 14 galibiyet ile 5. Sırada bulunan Panathiniakos’u yenmesi mucizelere bağlı gibi gözükse de, Darüşşafaka 4 galibiyet ile süslü haftaya son damgayı vurmaya kararlıydı ve bunu başardı. Daçka cephesinde Wanamaker 36.25 dakika sahada kalırken 24 sayı ile takımın sayı kralıydı öyle anlar geldi ki, maçı tek başına kazandırdı desek hata yapmamış oluruz. Clyburn 12 sayı atarken potaya yaptığı birbirinden renkli smaçlar salonda bulunan seyirciyi inanılmaz çoşturdu. Moerman 23.53 dakikada 0/5 şut yüzdesi ile bekleneni veremedi! Anderson 16, Zizic 9, Bertans 12 sayı atarken, puan cetvelinde 9. Sıraya yükseldi ve 12 galibiyeti var. Önümüzdeki haftalarda böyle basketbol oynarsa çok daha yukarılara tırmanacağına inanıyorum. Helal olsun size

Senin için hazırladığımız haberler