Hikmet Karaman: "Deniz Türüç'ün gitmesi bizim için bir kayıp"

04.08.2019 - 01:31 | Son Güncellenme: 04.08.2019 - 01:31

İ.M. Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Deniz Türüç transferi sonrası TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Karaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Deniz Türüç'ün gitmesi bizim için bir kayıp"

Deniz Türüç'ün gitmesi bizim için bir kayıp. Gideceklerin de geleceklerin de geç olması bizim çalışma düzenimize sekte vurmuştur. Biz de çalışıp bir şeyler yapmak zorundayız.

"Futbolda başarılı olmak zorundasınız"

Futbolda başarılı olmak zorundasınız. Taraftar, camia, şehir sizin sahada ne yaptığınıza bakıyor. Teknik adamlar, kulüpler ve yöneticiler bazı şeyleri açıklayamıyor. Kamptaydık, Leipzig takımı kamp yapacağı yer için bakım yaptırdı ve 50 bin Euro ödedi. Biz pekiyi ne durumdayız? Transferlerin zor olduğu bir dönemdeyiz.

"Kulüplerde plansızlıklar var"

1 haftada ya da 10 günde bir takım hiç hazır olabilir mi? 10 hafta sonra bir teknik adam gidiyor, başka biri geliyor. Kulüplerde plansızlıklar var. Adam antrenman yapacağı saha için 50 bin Euro ödüyor. Avrupa ile aramızdaki makas çok büyük. Avrupalı için 10 milyon Euro, bizim için 1.5 milyon Euro.

"Ali Koç'u tebrik ediyorum"

Adamlar futbolcuyu alıp yetiştiriyor, sonra yüksek fiyata satıyor. Makas çok açık. Kulübün mali tablosunu da şeffaf şekilde anlatmak önemli. Sayın Ali Koç'u tebrik ediyorum. Çok net konuşuyor. Futbolu düzeltmek bu işi yapanların elinde. Gerçeklerle iç içe yaşıyoruz. Başkanlar, yöneticiler kulübü yönetiyor. Teknik adamlar da olaylara en yakın tanık.

Bizim şu anda transferde bitirmemiz gereken yerler var. Transfer sonrası oyuncuları takıma adapte etmek gerekiyor. 29'unda bu kulüp bir seçim yaptı. Aradan geçen dönemde transfer yapacaksın, takımı hazırlayacaksın... Bunlar kolay işler değil. Ekonominin de geldiği nokta ortada.

Senin için hazırladığımız haberler