Hikmet Karaman şampiyonluk favorisini açıkladı!

25.12.2018 - 16:12 | Son Güncellenme: 25.12.2018 - 19:12

Hikmet Karaman şampiyonluk favorisini açıkladı!

Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Hikmet Karaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Sonuçlar ve skora baktığımızda başarı görünüyor. Zaman zaman oynanılan oyunun karşısında puanları toplayamamıştık ama burada oynadığımız oyun puanlara yansıdı. İçeride Akhisarspor'u yendik. Erzurum'a gittik, oradaki maçta çok zordu. Antalyaspor'da 6-7 oyuncu eksikken Fenerbahçe galibiyet alamadı. Kimin ne yapacağı belli değil.

 

Geçmişte büyük kulüpler istedikleri gibi transfer yapıyorlardı ve ekonomik denetleme yapmıyorlardı. Artık teknik adamların katkısının ne olduğu sorgulanmaya başlandı. Büyük kulüpler transfer yapamıyor, oyuncu kaybediyor. Başakşehir takımı Anadolu'ya örnek oluyor. Ligin tepesinde olmaları tesadüf değil. Geçmişten gelen bir deneyimleri var.

 

"Şampiyonluk favorim Başakşehir"

Anadolu takımları devre arası eksiklerini doğru transferlerle kapatırlarsa, çok sürpriz sonuçlar çıkabilir.

 

Dışarıdan baktığımda en büyük şampiyonluk favorisi Başakşehir. Ardından Galatasaray. Yeni Malatyaspor 17 maçta yukarıda duruyor da, lig sonunda neden durmasın?

 

Türk futbolu geçiş yaşayabilir. Teknik adamlar oyuncu da bulmak zorunda. Mevcut kadroda oyuncuları geliştirerek takıma katkı sağlamak zorunda. Sezon sonuna kadar bunu göreceğiz.

 

"Alkışlanacak bir performans"

Trabzonspor da benim için şampiyonluk adaylarımdan biri. Ünal Karaman uzun bir süre Süper Lig'den uzak kalmıştı. Daha önce deneyimleri de vardı. Çok zor bir zamanda Trabzonspor'da görev aldı. Ünal hoca alkışlanacak bir performans sergiledi. Trabzonspor yönetimini de kutlamak gerekiyor.

 

Fatih Terim tartışılmaz. Teknik adamlığı da, sevk idaresi de tartışılmaz. Mevcut kadro hala şampiyonluğu kovalıyorsa bu alkışlanacak bir iş. Teknik direktörlerin takıma dokunması çok önemli.

 

"Futbol çok değişken"

Futbol çok değişken. Bilgi ve teknolojinin hızla ilerlediği bir çağdayız. Futbolda bu teknoloji ile beraber gelişiyor. Scolari ile görüştüm, bambaşka şeyler oluyor. Çok farklı şeyler yakalıyorsun. Benim için İngiltere 1 numara. Çalışma, antrenman biçimleri, oyuncu - teknik direktör ilişkileri... Yenilemeden bu iş olmuyor. Öğrenmek zorundayız. Konuşulacak o kadar şey var ki... Bu konuşmaları hep birlikte yapıp futbola yön verebiliriz. Maalesef veremiyoruz...

Biz hiç proje yapmadık çalıştığımız takımlarda. Fenerbahçe'nin bir proje yapması gerekiyor. Eğer ekonomik bir delik varsa bunu kapatmak gerekiyor.

Mourinho'nun futbolcu eskidi diyelim ondan önce Van Gaal vardı, o da mı kötüydü? Orada Alex Ferguson'un başka bir felsefesi vardı. Devam eden süreçte yeni yapıyı kuramadılar. Mourinho daha farklı bir adam. Açıklamaları ile ortamı değiştiren biri.

"Cenk Tosun hazır olmalı"

Cenk Tosun beklemek zorunda. Mutlaka ona şans gelecek. Oynayan oyuncular tam olarak santrafor değil. Hazır olmalı. İngiltere koşup mücadale etmedikçe forma bulamaz.

Çağlar transfer olduktan sonra fiziksel ve tempo olarak iyi görünüyor. Top ayağındayken riskli oynuyor. İngiltere'ye gittikten sonra bunu değiştirdi. Şimdi oynamaya başladı. Son adam riske giremez. İngiltere'de bunu affetmezler. Gelişim ve öğrenmek önemli. İngiltere'ye sizi boşuna transfer etmiyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler