Hikmet Karaman'a ‘kel’ diyerek hakaret eden sanığa 1740 TL ceza

01.03.2023 - 16:26 | Son Güncellenme: 01.03.2023 - 16:54

Kayserispor'u çalıştırdığı dönemde teknik direktör Hikmet Karaman'a hakaret ettiği iddiası ile tutuksuz yargılanan sanığın cezası belli oldu.

Hikmet Karaman'a ‘kel’ diyerek hakaret eden sanığa 1740 TL ceza

AJANSSPOR-HABER

Geçtiğimiz sezon Kayserispor'da teknik direktörlük yaptığı dönemde, sosyal medya hesabından Hikmet Karaman'a küfür eden sonrasında ise 'kel' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Fatih D., 87 adli günün karşılığında 1740 TL para cezasına arptırıldı.

Ne olmuştu?

6 Mart 2022'de meydana gelen olayda İddiaya göre; Kayserispor'un dönemki teknik direktörü Hikmet Karaman'ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımın altına, Fatih D. isimli bir kişi ise söz  küfürlü bir yorum yazdı. Ardından hakaretlerine devam eden sosyal medya kullanıcısı 'Sus kel' şeklinde yorum yaptı. 

Karaman'ın şikayeti üzerine Fatih D. hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak iddianame düzenlendi. İddianame kapsamında, 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan sanığın 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

İlgini Çekebilir
Hikmet Karaman, o ismin yerine geçiyor
Habere Git

Sanık duruşmaya katılmadı

Davanın karar duruşmasına sanık Fatih D. katılmadı. Hikmet Karaman'ın avukatı ise salondaki yerini aldı. Sanık Fatih D., daha önce verdiği ifadede, "Söz konusu sosyal medya hesabı bana ait. İddia edilen paylaşımları yaptığım için çok pişmanım. Hikmet Karaman'dan da özür dilerim" demişti.

1740 TL para cezası

Hakim Birol Küçük, sanık Fatih D.'ye, 'sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 87 adli gün karşılığı 1740 TL para cezası verdi. 

3 dönem çalıştırdı

Başarılı teknik direktör Hikmet Karaman; 2004-2005, 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları olmak üzere 3 farklı dönemde Kayserispor'u çalıştırdı. Geçtiğimiz sezon Karaman yönetimindeki Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kadar çıkmış fakat Sivasspor'a mağlup olmuştu.

İlgini Çekebilir
Hikmet Karaman'a "beyinsiz" demişti! 2 yıl hapis...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler