Cocu, Fenerbahçe'de başarılı olabilir mi? Hikmet Karaman değerlendirdi!

22.06.2018 - 15:10 | Son Güncellenme: 22.06.2018 - 18:10

Teknik direktör Hikmet Karaman, Fenerbahçe'de Cocu döneminin başlamasını değerlendirdi. Karaman, 2018 Dünya Kupası ile ilgili tespitlerini de paylaştı.

Cocu, Fenerbahçe'de başarılı olabilir mi? Hikmet Karaman değerlendirdi!

Deneyimli teknik direktör Hikmet Karaman, spor gündemini değerlendirdi. Dünya Kupası ile ilgili izlenimlerini paylaşan Karaman, Fenerbahçe ile anlaşan Hollandalı çalıştırıcı Cocu’yu da değerlendirdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hikmet Karaman’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Geçiş döneminde takım kurmak kolay değil"

Almanya’nın aldığı sonuç, gruptaki durumu şaşırtıcı olmamalı. Kadro yapısına baktığımız zaman hazırlık maçlarında forvette Gomez ile iş yapmaya çalışıyorlar ya da Müller’i santrafor oynatıyorlardı. Gomez, bir dönem Beşiktaş’a gelip tekrar transfer yapan Gomez… Mesut Özil, Khedira gibi oyuncuların olduğu U21 takımı A Milli Takımı’da kurdu. Son dönemlerde Lahm, Schweinsteiger gibi bir orta saha dinamosu takımı bıraktı. Önemli oyuncular ayrıldıktan sonra bu geçiş döneminde takım kurmak kolay değil. Dünya Kupası son 2 hazırlık maçını izledikten sonra bendeki düşünce işlerinin kolay olmayacağı yönündeydi. Bunu da gördük.

Messi, Arjantin, Fransa ve öngörüleri...

Herkes Arjantin’i ve Messi’yi konuşuyor. Maç sonu değerlendirmeler genelde 90 dakika oluyor, daha öncesine de bakmak gerekiyor. Meksika’da şanssızlıklar yaşamaz ise ilerleyebilir diye düşünüyordum. Oynadığı oyunla da bunu gördük. Fransa ise Avrupa Şampiyonası’nda eski Fransa Milli Takımı gibi çok iyi oynadığını ve milli takım ruhuyla oynuyor diyebilirim. Bu da Dünya Kupası’na yansır demiştim. Turnuvanın oyuncusu Ronaldo olabilir dedim, Devler Ligi’nde de enteresan işler yaptı.

"Starlar kendi takımlarını star yaptığı zaman star olabilirler"

Portekiz o kadar üst düzey bir takım değil. Ancak şöyle bir cümle var, ‘Star’lar, kendi takımlarını star yaptığı zaman star olabilirler.’ Ronaldo penaltı aldı, İspanya maçında beraberlik getiren golü attı… Messi ile kıyaslayamayız. Çok yetenekli ve üst düzey oyuncular her zaman aynı performansı veremez. Arjantin Milli Takım seremonisinde Messi orada yokmuş gibiydi. Bazen oyuncuların kafaları başka yerlere gidebiliyor. Hırvatistan’da iki kaliteli orta sahası ve sağlam bir defans bloğu olan bir takım. Rakitic ve Modric… Kalecinin inanılmaz bir hatası vardı. Modric’in vuruşu da çok güzeldi. Dünya Kupası iyi başlamadı ancak yavaş yavaş ısınıyor demeliyim. Favorilerin fazla bir şey yapamadığını gördük. Avustralya, İran gibi takımlar da oyun disiplini ve aç görüntüsüyle dikkat çekti. Böyle takımlar daha iyi göründü.

Aykut Kocaman ile yolların ayrılmasını nasıl değerlendiriyor?

Aykut Kocaman Fenerbahçe’de bir takım felsefesi oluşturmaya çalıştı. Kolay gol yemeyen ve top rakibe geçtiği zaman pozisyon vermeyen bir takım kurmak istedi. Bunun ikinci ayağı da hücum oynayabilen bir takım kurmak istemesiydi. Bu 1 sene Aykut Kocaman’a yeterli gelmedi. Tabii bir yönetim değişikliği de oldu, belki de taraftara cevap verdiler. Doğal karşılamak gerekiyor. Şahsi olarak Aykut Kocaman’ın devam etmesi futbolcular üzerinde daha etkili olur, takım gelişmesinde pozitif olabilir diye düşünüyordum.

Cocu ve iletişim vurgusu

Valbuena konusunda Aykut Hoca’ya bir takım eleştiriler de olmuştu. Şimdi takımı Comolli’ye emanet ettiler. Teknik direktöre de o karar verdi ve Cocu ile anlaşıldı. Sportif direktör yabancı, teknik adam yabancı. Oyuncuların da çoğu yabancı… İletişim konusunda bir aksaklık olacak mı zaman içinde göreceğiz. Yönetim kurulunun kararı, başarılar dileyip hayırlı olsun demek gerekir.

Senin için hazırladığımız haberler