Hıncal Uluç: ''Şenol Güneş ve Fikret Orman birbirine güvenmiyor''

13.11.2018 - 16:40 | Son Güncellenme: 13.11.2018 - 21:20

Hıncal Uluç,Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Hıncal Uluç: ''Şenol Güneş ve Fikret Orman birbirine güvenmiyor''

Gazeteci - Yazar Hıncal Uluç, A Spor'da yayınlanan 90'A programında açıklamalarda bulundu. 

Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Uluç'un sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Şenol Güneş savunması dinlemekten bıktım usandım'

Şenol Güneş savunması dinlemekten bıktım usandım. Şenol Güneş Beşiktaş’ta harikalar yaratmadı. Son yıllarda hiçbir antrenör bir takımda harikalar yaratmadı. Kadrosundan şikayet ettiği Beşiktaş’ta üç tane forvet kenarda oturuyor, 19 yaşında bir genç oynuyor. Bu üç forveti kim aldı?

Futbolcuyu kazanmanın yolu, oyuncuya güven vermektir. Şenol Güneş’in bana güven verdiği Quaresma dahil bir tane adam söyleyin. Kimseye güvenmiyor. Maçın başından itibaren güven de vermiyor. Yüzünün ifadesi değişmiyor. Futbolcu da benim gördüğümü görüyor. Şenol Güneş ve Fikret Orman birbirine güvenmiyor.

Her futbolcu her maç aynı formda oynar diye bir kural hiçbir takımda yok. Hocalık, takım dardayken yardımcı olmak. Oynayan takımların hocaya ihtiyacı yok. Şenol Güneş’in elinde de isim olarak en zengin liste var. En çok gol atacak takım sende. Buna rağmen son 8 maçta tek maç kazanabilmiş. Başka suçlu aramasın.

Galatasaray, bu sene puanlarının çoğunu şans ile kazanıyor. Futbol falan oynadığı yok. Farkı, Fatih Terim, maça yönelik önlemler alma anlamında Şenol Güneş’ten bir adım önde olması. Fatih Terim ileriye iki farklı tipte oyuncuyu bir forvet etsin diye koydu ve bu taktik tuttu. Kayserispor da gol atabilirdi.

'Sonuncu Çaykur Rizespor, ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri'

Ligin sonundaki Çaykur Rizespor, ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri. Vedat Muriqi, Aminu gibi iyi oyuncuları da var. Başakşehir'de ben uzun zamandır Abdullah Avcı'nın bu kadar kötü oynattığını görmedim. Kenardan da maçı kötü yönetiyor.

Galatasaray’ın kazandığı maçın bir dakikasından bile zevk almış değilim. Bu takımın topu kanatlara yayarak oynadığı güzel bir futbol vardı. Onyekuru ve Rodrigues Türkiye’nin en hızlı kanat adamları. Sinan Gümüş’ün yeri ise açıki forvette olmuyor. Galatasaray, bu kanat oyunlarını unuttu.

'Halkın kin ve nefret duygularını tahrik etmek, Türk Ceza Kanunu’na göre suç'

Mustafa Cengiz’in ikinci defa ceza kuruluna gönderilmesine sebep olan sözleri unutuldu. Galatasaray taraftarına ‘Kin ve nefretinizi saklayın’ dedi. Halkın kin ve nefret duygularını tahrik etmek, Türk Ceza Kanunu’na göre suç. Kin ve nefret duygularını ‘Yok etmeyin, saklayın’ diyor. Bunu söyleyen Galatasaray’ın başkanı...

Galatasaray, bu cezalarla ucuz kurtuldu.Bu mesele imam-cemaat meselesi. Fatih Terim sahaya girmese Hasan Şaş girer miydi? Bu cezalar, Galatasaray’ın teşekkür etmesi gereken cezalardır.

Erwin Koeman derhal gönderilmeli. Mehmet Topal’a güvenmiyorsun, İsmail Köybaşı nereden çıktı? Almaya mecbursan bile Isla’yı yerinde bırak. Kötü bir değişiklik yapıyor. Valbuena’yı yoruluyor diye alıyor. Kim karar veriyor buna? Oyundan çıkarken Valbuena’nın yüzüne bir bakın.

Burak Yılmaz bunu bilerek yaptı. Trabzonspor'dan gitmek istiyor. Trabzon'da değil, İstanbul'da yaşamak istiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler