Hollanda'dan Louis Van Gaal'den Beşiktaşlı Wout Weghorst İtirafı

16.12.2022 - 13:22 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 13:46

Beşiktaşlı Wout Weghorst, normal süresi 2-2 biten Hollanda-Arjantin maçında 2 gol atarak dikkat çekti. Louis Van Gaal, 2. golle ilgili itirafta bulundu.

Hollanda'dan Louis Van Gaal'den Beşiktaşlı Wout Weghorst İtirafı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Hollanda - Arjantin çeyrek finali nefes kesti. Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Wout Weghorst, maça damga vurdu. Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Weghorst'un son dakikalarda attığı 2. golle ilgili bir itirafta bulundu.

Sonradan girdi, Arjantin'i yakaladı

Molina ve Messi'nin attığı gollerle 2-0 geriye düşen Hollanda'da sonradan oyuna giren Wout Weghorst, 83 ve 90+11'de 2 gol atarak mücadeleye denge getirdi. Normal süresi 2-2 eşitlikle sona eren karşılaşmanın uzatma devrelerinde gol sesi çıkmadı. Seri penaltı atışlarına gidilirken tur atlayan taraf Arjantin oldu.

2. goldeki organizasyon çok konuşuldu

Wout Weghorst'un kaydettiği ikinci goldeki duran top organizasyonu ise maçın en çok konuşulan anlarından biri oldu. 90+11. dakikada ceza sahası yayının gerisinden kazanılan serbest vuruşta Koopmeiners yerden baraj dibine oynadı. Araya giren Weghorst altı pasın önünde dokundu ve topu kalecinin solundan ağlara yolladı.

İlgini Çekebilir
2022 Dünya Kupası Finali: Messi mi Mbappe mi?
Habere Git

Van Gaal itiraf etti! "Aslında o pas Depay'aydı"

Hollanda Teknik Direktörü Louis Van Gaal, çok konuşulan organizasyon hakkında itirafta bulundu. Van Gaal, "Weghorst'un attığı ikinci goldeki serbest vuruş organizasyonu aslında Memphis Depay içindi, ancak Weghorst topu çok iyi önüne aldı ve önce sola doğru yönelip sağ ayağıyla çok iyi şekilde gol yaptı" ifadelerini kullandı.

Hollanda'da Van Dijk ve Berghuis penaltı kaçırdı Arjantin yarı finale uzandı

Hollanda, çeyrek finalde Arjantin'e karşı penaltı atışları sonrasında elendi. Penaltılarda Arjantin sadece 1 hata yaptı. Messi, Paredes, Montiel ve Martinez penaltıyı gole çevirirken, Fernandez atamadı. Hollanda'da ise 2 kişi hata yaptı. Topun başına ilk geçen isim Van Dijk oldu, Van Dijk kaçırdı. Yıldız savunmacının ardından gelen Berghuis de topu ağlara gönderemedi. Koopmeiners, Weghorst ve De Jong penaltıda hata yapmasa da Arjantin yarı final biletini aldı.

İlgini Çekebilir
Weghorst anlattı, Messi neden ona aptal dedi?
Habere Git

"Antrenmanlarda tüm penaltıları atan sadece Van Dijk'tı"

Kaçan penaltı atışları hakkında konuşan Louis Van Gaal, "Her antrenmanda penaltılara çalıştık. Antrenmanlarda hepsini atan sadece Van Dijk'tı ama o da maçta atamadı" açıklamasını yaptı.

Messi'den Weghorst'a: "Neye bakıyorsun aptal?"

Hollanda ile Arjantin arasında mücadelenin son dakikalarındaki gerginlik maç sonuna da yansıdı. Lionel Messi ve Wout Weghorst tartışma yaşadı. Maç sonu röportaj veren Messi, canlı yayında Weghorst'a “Neye bakıyorsun aptal? Geri dön! Aynen öyle, aynen öyle geri dön.” diyerek hakatet etti.

Weghorst: "Messi attığım gollerden rahatsızlık duymuştu"

Wout Weghorst ise Arjantin maçının ardından Messi ile arasında geçenleri anlattı. Beşiktaş yetkilileriyle bir görüşme yapan golcü futbolcu, "Messi attığım gollerden rahatsızlık duymuştu, elimi sıkmayıp hakaretler yağdırdı" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler