Hollanda'da 'Yunanistan' vakası! Milli oyuncu yaşadı...

18.02.2021 - 15:15 | Son Güncellenme: 18.02.2021 - 15:50

Devre arası transfer döneminde adı Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyük kulüplerle sıkça anılan Ahmed Kutucu, Schalke'den Heracles'e kiralanmıştı. Adaptasyon sürecinde bir de komik anı yaşayan genç golcü, yeni takımında şu ana kadar vasatı aşamadı. Peki Ahmed Kutucu kaç gol attı, kaç asist yapabildi? İşte detaylar...

Hollanda'da 'Yunanistan' vakası! Milli oyuncu yaşadı...

AJANSSPOR-HABER 

Almanya Ligi ekiplerinden Schalke 04'te istediği kadar forma şansı bulamayan Ahmed Kutucu, Hollanda ekibi Heracles Almelo'ya kiralandı. Peki, milli futbolcu yeni takımında istediği kadar şans bulabiliyor mu, performansı nasıl, adaptasyon sürecinde hangi komik olayı yaşadı? Detaylar haberde...

Ahmed Kutucu, Türk takımları ile anlaşamadı

Bu sezon Schalke'de 7'si Bundesliga olmak üzere toplam 10 maça çıkan Ahmed Kutucu'nun adı transfer döneminde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile ile sık sık anıldı. Ancak; futbolcu hem öncelikli olarak Avrupa'da kalmayı istedi hem de Türk takımları ile şartların oluşmaması sebebiyle anlaşamadı.

Tek bir asisti var

Schalke'nin Hollandalı golcü Klass Jan Huntelaar'ı transfer etmesiyle birlikte futbolcunun ayrılığı aslında kesinleşmişti. Ahmed Kutucu, Hollanda ekibinde şu ana kadar sadece 5 maçta şans bulabildi. Kutucu 23 Ocak tarihinde oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Heerenveen maçında asist yapmıştı.

Sözleşmesi ne zaman bitecek?

Ahmed Kutucu son oynadığı 4 maçta da ise skor üretemedi. 21 yaşındaki futbolcunun Hollanda ekibiyle sözleşmesi Haziran ayında sona erecek. Schalke ile de Ahmed Kutucu arasındaki kontrat 30 Haziran 2022 tarihine kadar devam ediyor.

Nuri Şahin'in izinden gitti

Şimdilerde Antalyaspor forması giyen Nuri Şahin, 2006-07 sezonu sonrasında Hollanda'ya gitmişti. Feyenoord'da 29 maçta 6 gol atan Nuri Şahin'den Hollanda basını övgüyle bahsetmişti. Şahin, Dortmund'a dönmüş ve ardından da kariyerinde ciddi bir yükseliş yaşamıştı. Sarı-siyahlılardan Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin, Premier Lig'de de Liverpool formasını terletmişti.

Neden gol atamıyor?

Ahmed Kutucu ESPN'e yaptığı açıklamada, "İyi bir takımımız var. Sadece 1 gün antrenman yaptım ve doğrudan iyi bir şekilde oynayabilmek zor. Hollanda'da futbol Almanya'dakinden biraz daha farklı. Burada oynanan futbola daha fazla değer veriliyor. Bundesliga'da işler daha çok kazanmaktan geçiyor. Ayrıca suni çim de performansta etken" diye konuşmuştu. 

Ozan Tufan vakası gibi: "Gol atan çocuk!"

Golcü futbolcu, Heracles'teki ilk dönemini ise şu sözlerle anlatmış ve adaptasyon sürecinin önemine vurgu yapmıştı: 

"Takım arkadaşlarımın adını ezberlemek için bile bir zaman geçmesi gerekiyor. Bu konuda başlangıçta pek iyi değildim. Hatta çoğu arkadaşıma 'kardeş' diye seslendim. Heerenveen maçında gol atan arkadaşım Delano Burgzorg'a, 'gol atan çocuk' dedim" açıklamasını yaptı.

Hatırlanacağı üzere Ahmed Kutucu'nun Delano Burgzorg ile yaşadığı olayın bir benzerini Ozan Tufan ile Pelkas yaşamıştı. Ozan Tufan, takım arkadaşının adını unuttuğunu söylemiş ve Yunan futbolcuya, "Yunanistan" diye seslenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler