Hor görüldüler ama işlerini yaptılar ve yeni sözleşme...

13.05.2021 - 13:23 | Son Güncellenme: 13.05.2021 - 13:27

Galatasaray'da sezon boyu eleştirilen isimler sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk yolunda kritik işler başardılar. Ömer Bayram ve Emre Akbaba'yla yeni sözleşme planlanıyor.

Hor görüldüler ama işlerini yaptılar ve yeni sözleşme...

Burhan CAN TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, şampiyonluğa çok az kimsenin ihtimal verdiği sezonda işi son haftaya taşımayı başardı. Sarı-kırmızılılar cumartesi günü şampiyonluk sabahına uyanacak ve Cimbom'un İzmir'de Beşiktaş'ın alacağı sonuçla da bağlantılı olarak 23'üncü defa mutlu sona ulaşma ihtimali artık hatrı sayılır derecede yüksek. Galatasaray'ın ligin sonunu getirebilmesinde bazı hor görülen, sürekli eleştirilen ve hedef tahtasına koyulan futbolcuların da kritik rolleri oldu.

Nerede görev verilirse oynadı

Galatasaray'ın 2018'de sol bek alternatifi olarak transfer ettiği Ömer Bayram, sonrasında Fatih Terim nerede görev verirse eliniden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Orta saha, sol açık dahil birçok bölgede görev yapan tecrübeli futbolcu son dönemteki 5'te 5'lik seride de üzerine düşeni yaptı. Saracchi'nin formsuz olduğu dönemde ilk 11'de başarıyla mücadele eden Ömer; Antalya, Konya ve Gençlerbirliği maçlarında önemli işler yaptı. Son Denizlispor karşılaşmasında da 81'de oyuna giren 29 yaşındaki futbolcu farkın 3'e çıkmasına katkı verdi. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Ömer Bayram ile yeni sözleşme yapılması planlanıyor.

Akbaba'dan müthiş final

Galatasaray'da bu sezonun en çok eleştirilen isimlerinin başında gelen Emre Akbaba, sezonun son bölümünde takıma müthiş katkı verdi. Trabzonspor ve Konya maçlarında son dakikalarda golleri kaydeden Emre, sarı-kırmızılılara net 4 puan kazandırdı. Gençlerbirliği deplasmanında da gol kaydeden Emre, son serinin yıldızılarından. Teknik direktör Fatih Terim, milli futbolcuyu da gelecek sezon takımda görmek istiyor.

Şener'in de imzası var

Galatasaray'da şu anki kadroda 3'üncü sağ bek alternatif olan Şener Özbayraklı'nın da sarı-kırmızılıların son haftaya şampiyonluk iddiasıyla girmesinde imzası var. Antalyaspor deplasmanında skoru bulmakta zorlanan Cimbom'da kilidi açan isim Mohamed'e al da at diyen Şener olmuştu. Sağdan harika bir asist yapan Şener, şampiyonluk gelirse tarihi bir gol pası vermiş olacak.  

Senin için hazırladığımız haberler