Hull City dünyanın en eski kupasında beraberliği son anda aldı!

06.01.2024 - 20:09 | Son Güncellenme: 06.01.2024 - 20:11

İngiltere Championship ekibi Hull City, FA Cup 3. tur karşılaşmasında Birmingham City'i konuk etti. Liam Rosenior'un ekibi, son dakikalarda beraberliği yakaladı. Detaylar...

Hull City dünyanın en eski kupasında beraberliği son anda aldı!

AJANSSPOR HABER

Dünya futbol tarihinin eski kupası olan FA Cup, 1871 yılında kuruldu. Hull City, 3. turda katıldığı FA Cup'ta Birmingham City ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldı. Birmingham City'i öne geçiren gol 34 yaşındaki santrfor Lukas Jutkiewicz'den geldi. Hull City, 87. dakikada Matthew Jacob'ın golü ile maçı rövanşa bıraktı.

Birmingham kötü seriyi devam ettirdi

Son 5 maçta 3 mağlubiyet 2 beraberlik alan Birmingham City, Hull City ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve seriyi 6 maça çıkardı. Birminhgam City ayrıca 2 maç sonra gol sevinci yaşadı.

Hull City genç stoperi ile sevindi

22 yaşındaki genç stoper Matthew Jacob, Hull City'e beraberliği getiren ve FA Cup'ta maçı rövanşa bırakan golü kaydetti. Jacob, Hull City formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı.

Son 5 maçta 1 galibiyet

Birmingham City'le kendi sahasında 1-1 berabere kalan ve FA Cup'taki macerasını rövanşa bırakan Hull City, son 5 maçta 1 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, bu periyotta sadece Blackburn Rovers'ı 3-2'lik skorla ligde mağlup etti.

İki takım ligde daha önce karşılaştı

Bu sezon Hull City ve Birmingham City, ikinci kez karşı karşıya geldi. İlk olarak ligde Birmingham City'nin evinde oynanan mücadeleyi 2-0 kazanan Hull City, son maçta kendi evinde Birmingham City'le 1-1 berabere kaldı.

Hull City'nin Championship karnesi

Championship'in 26'ncı haftası itibariyle 7'nci sırada yer alan Hull City; 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 39 puanı hanesine yazdırdı. Rakip kalelere 40 gol atan Rosenior'un öğrencileri, 34 golü de kalelerinde gördü. Hull City, 12 Ocak'ta sahasında Norwich City'i konuk edecek karşılaşma TSİ 23:00'te başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler