Hull City verdi, Antalyaspor transfer engelini kaldırdı

11.01.2023 - 11:10 | Son Güncellenme: 11.01.2023 - 11:14

Mukairu ve Crivelli'ye borçlar sebebiyle transfer engeli alan Antalyaspor, Hull City'den Doğukan Sinik için gelen bonservis taksitiyle sorunu aşıyor.

Hull City verdi, Antalyaspor transfer engelini kaldırdı

KORAY GEÇGEL - AJANSSPOR 

Kadroya takviye yapmak için çalışmalarını sürdüren Antalyaspor, yarın açılacak kış transfer sezonu öncesinde oluşan transfer engelini kaldırmanın formülünü buldu. Yaklaşık 1.5 ay önce gelen transfer engelini kaldırmak için yoğun bir kaynak arayışına giren Kırmızı-Beyazlıların imdadına Hull City yetişti. İngiliz ekibinin, Doğukan Sinik transferinin bir taksitini daha öderken, Antalyaspor da bu parayla önündeki engeli kaldırmak için hamlesini yaptı.

750 bin Euro geldi 

Sezon başında 4 milyon Euro karşılığında Doğukan Sinik’i renklerine bağlayan Hull City, transfer taksitlerinden birisini daha ödedi. 750 bin Euro olan transfer taksitinin kasaya girmesiyle de Antalyaspor, önündeki engeli kaldırmak için girişimlere başladı. Enzo Crivelli ve Paul Mukairu’dan dolayı oluşan borç için FIFA’dan transfer engeli alan Antalyaspor, gerekli ödemeyi yaparak transfer engelinin resmen kaldırılması için beklemeye çekildi.

Resmi yanıt bekleniyor 

Transfer engelinin kalkması için önemli mesai harcayan Kırmızı-Beyazlı yetkililer, Enzo Crivelli ile uzun süren pazarlığa girdi. 400 bin Euro alacağı bulunan Fransız futbolcuyla masaya oturan Kırmızı-Beyazlılar, gerekli ödemeleri yaparken şimdi engelin kaldırılmasıyla ilgili olarak FIFA’dan gelecek haberi beklemeye çekildi.

İlgini Çekebilir
Doğukan Sinik Süper Lig’e dönüyor
Habere Git

Doğukan Sinik, Antalyaspor için geldi

Altyapısından yetiştiği Antalyaspor’dan sezon başında ayrılan Doğukan Sinik, yeniden Kırmızı-Beyazlıların formasını giymeye hazırlanıyor. Sezon sonuna kadar kiralık olarak Antalyaspor formasını giymesi için prensip anlaşmasına varılan milli futbolcu, henüz resmi sözleşmeye imza atmazken, dün akşam Antalya’ya geldi.

Antalya'ya döneceği için mutlu

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin'in kendisi için "Bizim kendi futbolcumuzdur, kendi öz çocuğumuzdur" ifadelerinin hatırlatılması üzerine Doğukan Sinik, şunları söyledi: "Antalya benim için her zaman çok değerlidir. Orada doğdum, büyüdüm. Oranın altyapısından çıktım. Aziz Başkanımızla da çok güzel bir sezon geçirdik. Hem Nuri hocamızla hem yöneticilerimizle... Bu sözler benim için çok değerlidir. Umarım yeniden güzel bir 6 ay olur. Çünkü ben de futbolu özledim. Umarım çok güzel bir yerde bitiririz. Geçen senenin de ilk döneminde bazı problemler olmuştu. Çok kötü bir senaryo yaşamıştık ki ben şu an için çok kötü bir senaryo görmüyorum. Her inişin bir çıkışı var. İnşallah çok daha iyi olur."

Senin için hazırladığımız haberler