Şota Arveladze sonrası Hull City'de Fatih Terim, Şenol Güneş sesleri

30.09.2022 - 18:28 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 18:57

Hull City'de menajer Şota Arveladze sonrası Fatih Terim, Şenol Güneş, Sean Dyche, Rob Edwards, Sabri Lamouchi ve Javi Gracia isimleri teknik direktörlüğü için ön plana çıktı

Şota Arveladze sonrası Hull City'de Fatih Terim, Şenol Güneş sesleri

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City, teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayırdı. Yeni teknik direktör geçene kadar Andy Dawson'ın görev yapacağı Hull City'nin teknik direktör adayları da netleşiyor. Gündeme gelen isimler ise Fatih Terim, Şenol Güneş, Sean Dyche, Rob Edwards, Sabri Lamouchi ve Javi Gracia.

Üst üste alınan 4 yenilgi sonu oldu

Hull City, sezon öncesi yaptığı transferlerle dikkat çekerken İngiliz ekibi sezona da iyi bir başlangıç yapmıştı. Fakat milli maç arası öncesinde gelen mağlubiyet serisi, Shota Arveladze'nin koltuğunun sallanmasına neden olmuştu. Üst üste alınan 4 yenilgi sonrası Gürcü teknik adam ile yollar resmen ayrıldı. 

Geçici antrenör Andy Dawson

Sota ile yollarını ayıran Hull City, yaptığı açıklamada geçici olarak takımın başında Andy Dawson'ın yer alacağını belirtti. Konuya ilişkin Acun Ilıcalı, "Odak noktamız şimdi Andy'ye ve takıma destek olmak" açıklamasını yaptı. 

İngilizler açıkladı! 6 aday

Hull ve Doğu Yorkshire hakkında en popüler güncel haber ve spor sitesi Hull Live, Shota'nın ayrılığını ana sayfadan verdi. Hull Live, Yorkshire'ın en çok satan bölgesel gazetesi Hull Daily Mail ekibi tarafından işleyişi sağlanan bir site olmasından kaynaklı Hull City konusunda da öncelikli haber portalı konumunda. Shota'nın ayrılığı sonrası muhtemel adaylarını belirleyen Hull Live, bu 6 kişilik liste için bir anket başlattı. 

İlgini Çekebilir
Sergen Yalçın'ın yardımcısından A Milli Takım ve Hull City iddialarına cevap!
Habere Git

Hull City'de Fatih Terim ve Şenol Güneş sesleri

Championship ekipleri için en gözde isim konumundaki Sean Dyche'ın yanı sıra Rob Edwards, Javi Garcia ve Sabri Lamouchi'nin isimleri geçerken Türkiye'den de iki isme yer verildi.  Hull Live, 6 kişilik listesinde Fatih Terim ve Şenol Güneş'in de isimlerine yer verdi. Fatih Terim'in Galatasaray ile yolları Ocak 2022'de ayrılmıştı. Şenol Güneş'in de son olarak Milli Takım 'daki görevi Eylül 2021'de sona ermişti. 

Hull City'nin teknik direktör adaylarını yakından tanıyalım

FATİH TERİM

 

Türk futbol tarihinin en başarılı teknik adamları arasında yer alan Fatih Terim, daha önce Milan Fiorentina ve Galatasaray gibi kulüpleri çalıştırdı. Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası kazanmayı başaran 69 yaşındaki Terim, 10 Ocak 2022 tarihinden bu yana boşta.

 

ŞENOL GÜNEŞ

 

Yine Türk futbolunun en başarılı teknik adamlarından biri olan Şenol Güneş, Trabzonspor ve Beşiktaş'ta başarılı sezonlar geçirdi. Beşiktaş ile 2 Süper Lig şampiyonluğu bulunan 70 yaşındaki Güneş, 10 Eylül 2021 tarihinde A Milli Takım'daki görevinden ayrıldığından bu yana boşta.

 


 

JAVI GRACIA

 

Kariyerinde Watford, Valencia, Malaga gibi takımlar çalıştıran 52 yaşındaki İspanyol teknik adam Javi Gracia, son olarak Al-Sadd kulübünde görev aldı. 15 Haziran 2022 tarihinde görevinden ayrılan Gracia, o tarihten bu yana boşta.

 

ROB EDWARDS

 

39 yaşındaki Gallerli teknik adam Rob Edwards, daha önce kariyerinde Forest Green ve Watford'u çalıştırdı. 26 Eylül 2022'de Watford'daki görevinden ayrılan Rob Edwards, henüz bir kulüple anlaşmış değil.
 

SEAN DYCHE

 

2012-13 sezonunda başına geldiği Burnley'i yaklaşık 10 yıl boyunca çalıştıran 51 yaşındaki İngiliz teknik adam Sean Dyche, 15 Nisan 2022 tarihinden Burnley'den ayrıldığından beri boşta.

 

SABRI LAMOUCHI

 

Daha önce ismi Beşiktaş ile anılan Fransız teknik adam Sabri Lamouchi, kariyerinde daha önce Fildişi Sahili, El-Jaish, Rennes, Nottm Forest ve Al-Duhail takımlarını çalıştırdı. Şu an da ise boşta.

Senin için hazırladığımız haberler