Hulusi Belgü: Fenerbahçe'nin şampiyon olamamasının asıl sebebi...

05.07.2018 - 14:42 | Son Güncellenme: 05.07.2018 - 17:42

Fenerbahçe’nin eski başkan adaylarından Hulusi Belgü, sarı-lacivertlilerin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Radyospor'a konuşan Belgü, önceki yönetimi eleştirdi.

Hulusi Belgü: Fenerbahçe'nin şampiyon olamamasının asıl sebebi...

Fenerbahçe’nin eski başkan adaylarından Hulusi Belgü, sarı-lacivertlilerin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Belgü, Ali Koç yönetiminin futbolcuların Mart ayından beri biriken alacaklarını ödemesi, transfer politikası ve birçok konuya ilişkin tespitlerini paylaştı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hulusi Belgü’nün açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Taraftarların kombineye olan yoğun ilgisini nasıl yorumluyor?

Fenerbahçe son 4-5 senede çok ciddi kan kaybına uğradı. Fenerbahçe taraftarı çok vefakar. Daha transfer yapılmadan bile kombine durumunu görüyorsunuz. Yerler satılmış gitmiş. Benim telefonum da susmuyor. İnsanlar kombine alabilmek için sabahlıyor. Bu pozitif hava mutlaka takıma yansıyacaktır.  Eskiden sadece Galatasaray maçlarında bu yoğunluk olurdu. Şimdi sezon geneli için yaşanıyor. Fenerbahçe’nin kombineleri de o kadar ucuz değil. Ama tüketiliyor.

"Fenerbahçe'den neden şampiyon olamadığını gördük"

Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaçırmasıyla ilgili herkes farklı yorumlarda bulundu. Aziz Yıldırım kalkıp, ‘Ali Koç kulübü bölmüştür’ dedi. Ancak şampiyon olamamanın asıl sebebini şimdi görüyoruz. Mart’tan beri oyuncu ücretleri yatmamış. Fenerbahçe’nin mali durumunun kötü olduğunu biliyorduk. Böyle bir şey olabilir mi?

"Cocu'ya sabretmek gerekiyor"

Phillip Cocu ile ilgili Feyenord Başkanı bana bazı bilgiler verdi. Cocu’nun iyi bir antrenör olduğunu ve Fenerbahçe’nin Cocu’yu göreve getirerek mükemmel bir iş yaptığı söyledi. Bizim aradığımız, dinamik ve gençlere şans vermeyi seven bir hoca. PSV ile 4 sezonda 3 defa şampiyon olmuş. Ama sabretmek ve performansını görmek gerek.

Mina'nın Fenerbahçe'ye transfer ihtimali nedir?

Yerry Mina Barcelona’da hak ettiği yeri bulamadı. Kulübü Mina’nın Dünya Kupası performansından sonra fikrini değiştirir mi bilmiyorum… Fenerbahçe’nin bonservis ile oyuncu alma durumu yok. Mina da gelirse kiralanır…

"Ali Koç'un Fenerbahçe'ye servetini yatırmasını kimse beklemesin"

Ali Koç mali sıkıntıları çözmek için ve sermayeyi artırmak için çalışıyor. Ali Koç, Türkiye’nin en zengin adamlarından bir tanesi ancak; servetini Fenerbahçe’ye yatırmasını da kimse beklemesin. Bu transfer döneminde beklentileri biraz düşürmek gerek.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin ertelenmesi üzerine...

Ne yazık ki Aziz Yıldırım’ın rakamlarla arası iyi değil. İyi bir iş adamı da olmadığını görüyorum. Fenerbahçe’nin mali durumu da bunu gösteriyor. Fenerbahçe öncelikle futbol ve spor kulübü. Önce bunları ayakta tutmak, sonra üniversite yatırımı yapmak gerekir. Üniversitenin dondurulmasını mantıklı buluyorum.

Senin için hazırladığımız haberler