(YAZILI ÖZET) İstanbulspor- Galatasaray Maç Sonucu: 0-2

16.05.2023 - 21:39 | Son Güncellenme: 16.05.2023 - 22:11

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında İstanbulspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Galatasaray ile karşılaştı. Maçı 2-0 kazanan taraf Cimbom oldu. İşte maç özeti ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) İstanbulspor- Galatasaray Maç Sonucu: 0-2

AJANSSPOR HABER

Lider Galatasaray, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Cimbom, deplasmanda konuk olduğu İstanbulspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanı cebine koydu. Sarı-Kırmızılılar, maç fazlalılığı ile Fenerbahçe ile puan farkını 8'e çıkardı. Detaylar..

Rashica direği geçemedi

Zorlu karşılaşmanın 12. dakikasında Mertens’in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Rashica’nın sert şutunda meşin yuvarlak uzak direkten oyun alanına döndü. Cimbom karşılaşmada ilk net gol pozisyonuna ulaşan taraf oldu.

Icardi sahneye çıktı

Galatasaray, karşılaşmanın 45+6. dakikada İstanbulspor savunmasının hatasında Icardi ceza sahası içi sol çaprazında topun sahibi oldu. Kaleye sokulan Icardi’nin kale önüne çıkardığı pasta Rashica yerde kaldı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu VAR’ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyerek penaltıya hükmetti.
45+11. dakikada Icardi’nin kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak kaleci Jenssen’in sağından ağlarla buluştu. Cimbom uzatma dakikalarında 1-0 öne geçmeyi başardı.

VAR golü iptal etti

Galatasaray, 45+11'de bulduğu golden sonra rakibine baskıya devam ederken Kerem, sağ taraftan içeriye orta açtı. Icardi, topuğuyla vurmak istediği top İstanbulspor savunmasına çarptı ve ağlara giderken Icardi dokundu ve skoru 2-0'a getirdi. VAR'dan gelen uyarı sonrasında ise gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu pozsiyondan sonra karşılaşmada başka gol olmadı ve ilk devre Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İlk devre 61 dakika sürdü

8 dakika uzatma verildi. VAR kontrolleri uzun sürünce ikinci devre toplam 16 dakika uzadı. Karşılaşmada Nelsson ile Eze'nin çarpışmasının yanı sıra stadyum ışıklarında da sorunlar yaşandı. Ayrıca Galatasaray'ın penaltı pozisyonunda da oyun bir süre durmak zorunda kaldı. 

Nicolo Zaniolo, 6 dakika sonra atıldı!

Galatasaray'da 69. dakikada Rashica'nın yerine oyuna giren Nicolo Zaniolo, hücuma çıkarken yaptığı faul sonrası önce sarı kart gördü. VAR'dan gelen uyarı sonrası İtalyan yıldız 75. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Zaniolo, atıldıktan sonra çıkış tünellerini tekmeledi. Ayrıca karşılaşmada sadece 6 dakika oyunda kalabildi. Cimbom'un yıldızı Süper Lig'de ilk kez kırmızı kart görmüş oldu. Nicolo Zaniolo, Mayıs 2013'te Sabri Sarıoğlu’nun Fenerbahçe karşısında gördüğü kırmızı karttan bu yana oyuna sonradan girdiği Süper Lig maçında doğrudan kırmızı kart gören ilk Galatasaray oyuncusu oldu. 

Icardi, Galatasaray'a hayat verdi

Galatasaray, 10 kişi kaldıktan sonra oyundan bir süre düşmesine rağmen Nelsson, yaptığı önemli müdahele ile gol pozisyonunu engellerken top Torreira'ya geldi. Torreira, pasını Barış Alper ile buluşturdu. Topu durduran Barış Alper, ceza alanı dışında yer alan Kerem'i gördü. Kerem içeriye doğru koşu yapan Icardi'ye attığı şık pasla kaleci ile karşı karşıya kalmasını sağladı. Golcü oyuncu tek dokunuşla 89. dakika skoru 2-0 yaptı.

(YAZILI ÖZET) İstanbulspor 0-2 Galatasaray Maç Özeti

7. dakikada Mertens’in pasında ceza sahası içi sol çaprazında Oliveira topla buluştu. Oliveira’nın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.


12. dakikada Mertens’in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Rashica’nın sert şutunda meşin yuvarlak uzak direkten oyun alanına döndü.

 

42. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Mertens’in direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45+6. dakikada İstanbulspor savunmasının hatasında Icardi ceza sahası içi sol çaprazında topun sahibi oldu. Kaleye sokulan Icardi’nin kale önüne çıkardığı pasta Rashica yerde kaldı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu VAR’ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyerek penaltıya hükmetti.

45+11. dakikada Icardi’nin kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak kaleci Jenssen’in sağından ağlarla buluştu. 0-1

Senin için hazırladığımız haberler