Igor Angelovski'den Eljif Elmas ve Napoli açıklaması

14.07.2019 - 00:35 | Son Güncellenme: 14.07.2019 - 00:35

Igor Angelovski'den Eljif Elmas ve Napoli açıklaması

Makedonya Teknik Direktörü Igor Angelovski, Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe forması giyen Eljif Elmas hakkında A Spor'a açıklamalarda bulundu.

 

 Angelovski'nin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

"Bütün Avrupa onu konuşuyor"

Eljif'in soyadı Elmas. Türkçe'de sanırım 'Elmas' anlamına geliyor. 16 yaşındayken ben onunla beraber Rabotnicki'de çalışmıştım. Daha sonra milli takımda teknik direktör oldum. Sonra İspanya maçında onu kadroya aldım ve bütün Avrupa onunla konuşuyor. Gurur duyuyorum onunla. Çok iyi oyuncu. Hem Fenerbahçe hem de onun için çok iyi. Şu anda sanırım İtalya'da da öyle olacak.

 

"Eljif ofansif oynamalı"

Bu Fenerbahçe'nin teknik direktörünün kararı. Ben onu çok iyi tanıyorum ve onu ofansifte oynatıyorum. Doğru olan bu onun için. Ofansif anlamda daha iyi oynuyor. Galatasaray'a karşı oynadığında da iyi oynadı ve golünü attı. Ama daha çok defansif oynatıyorlar. Ama bence ofansif olarak daha iyi işler çıkartabiliyor. Daha fazla seçenek vermiyor ona Fenerbahçe. Çok fazla oyuncu var ancak oyuncunun kararlarına saygı duyulmalı. Eljif'in Fenerbahçe'ye gelmesi çok iyiydi ve şimdi daha büyük kulüplerde oynamaya hazır.

 

"Ancelotti gelişimine katkı sağlar"

Çünkü İspanya ya da İtalya taktik olarak çok yoğun bir ülke. İtalyan hocalar bunu çok iyi biliyor. Genç oyuncular için oldukça iyi. Napoli'ye imza atarsa Ancelotti ile çalışacak ve bütün taraftarlarda Ancelotti'nin ne kadar iyi olduğunu biliyor. Gelişiminde çok büyük katkıları olacaktır.

 

Transfer süreci hakkında?

Bunu tamamen söyleyemem ancak bu Eljif'in kararı ve Fenerbahçe'nin kararı ya da temsilcisinin kararı diyebiliriz. Napoli'nin ilgi olduğu bariz.

Eljif sadece bir oyuncu bu kapıyı açan, Türkiye'nin Makedonya kapısını açan. Çok iyi yetenekler var Makedonya'da. Avrupa'ya göre ücretleri de az. Bunları rahatça alıp büyük kulüplere satabilirler. Eljif'te bu kapıyı açan oyuncu diyebiliriz. Türkiye'nin Makedonya'ya bakmalarını öneririm. 19 yaş altı takımlara bakmalarını da öneririm.

 

"Türkiye'den benimle temasa geçenler oldu"

Evet Türkiye'den benimle kontağa geçenler oldu. Şu anda Makedonya futbol federaysonu ile sözleşmem var ve detaylar hakkında konuşamam. Türkiye'deki takımların bana ilgisi beni memnun ediyor ama bir gün olabilir.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler