"İkinci devre 19 puan aldık ama..."

29.06.2020 - 23:33 | Son Güncellenme: 29.06.2020 - 23:33

Kasımpaşa'nın teknik direktörü Fuat Çapa, 2-0 kazandıkları Gençlerbirliği maçının ardından beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Ligde oynadığı son 7 maçta mağlup olmayan ve 6 galibiyet alan Kasımpaşa'nın pandemi sürecini iyi değerlendirdiğini ifade eden deneyimli teknik adam, "Galip gelen takım biraz daha rahatlayacaktı. 36-37 puanlı takımlar ligde kalmayı garantileyecek gibi görünüyor. Gençlerbirliği kanatları iyi değerlendiren bir yapıya sahip. Girmiş olduğumuz çok sayıdaki pozisyonu değerlendiremedik. Her hafta bir final maçına çıkıyorsunuz. Kolay bir süreç değildi. Çarşamba günü gelmiştik ve 2 gün sonra Galatasaray maçına çıkmıştık. Pandeminden sonra oyuncuları daha iyi tanımaya çalıştık. Saha dışındaki yaşantılarını daha iyi kontrol ettik. Bunlar sonuca yansıdı" dedi.

"Süreci iyi değerlendiren kulüpler ligde avantajlı olacak"

Gelecek sezonki hedeflerinin ilk 6'da yer almak olduklarını vurgulayan Çapa, "Ligin bitimine 5 karşılaşma var. Bunların 3'ü ligin ilk beşindeki takımlar. Gelecek sezon hedef ilk 6. Bundan sonra oynanacak maçlar da bunun için bir test. Çok kiralık oyuncumuz var. Lig bittikten sonra çok fazla süremiz de olmayacak. Bu süreci iyi değerlendiren kulüpler ligde avantajlı olacak. İkinci devre 19 puan aldık ama hala 12. sıradayız" şeklinde konuştu.

"Takım olarak savunma yapmazsanız..."

Ligde en çok gol yiyen 2. takım olduklarını söyleyen Çapa, "Kasımpaşa bu sezon Kayserispor'dan sonra ligin en çok gol yiyen takımı ve biz 7 haftada sadece 2 gol yedik. Takım olarak savunma yapmazsanız sıkıntılar yaşarsınız. Günümüzde futbol geçişlerden sonuca gidiyor. Kanatlarda oynayan oyuncularımızdan çok şey istiyoruz ama sonuçta güzel neticeler alınca buna değiyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler