Altay Taraftarı Denizlispor Deplasmanına Alınmayacak

06.12.2022 - 14:22 | Son Güncellenme: 06.12.2022 - 14:43

TFF 1. Lig'in 17. haftasında oynanacak olan Denizlispor-Altay maçına deplasman seyircisi alınmayacak. Kararı, İl Spor Güvenlik Kurulu açıkladı. İşte detaylar.

Altay Taraftarı Denizlispor Deplasmanına Alınmayacak

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto 1. Lig’in 17. haftasında Denizli Atatürk Stadyum'unda oynanacak olan Denizlispor – Altay karşılaşmasında deplasman takımı taraftarları stada alınmayacağı duyuruldu.

Denizlispor-Altay maçına deplasman seyircisi alınmayacak

Spor Toto 1. Lig’in 17. haftasında Denizli’de hafta sonu oynanacak olan Denizlispor-Altay maçı için İl Spor Güvenlik Kurulu, deplasman takım taraftarının maça alınmamasına karar verdiğini açıkladı. Bunda, Göztepe-Altay maçında meydana gelen tribün olaylarının etkili olduğu öğrenildi.

"Denizlispor logolu passolig kartlara bilet satışı yapılabilecektir"

Yapılan açıklamada, “İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 30.11.2022 tarihli toplantısında aldığı karar doğrultusunda Spor Toto 1. Lig’in 17. haftasında 10 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanacak olan Altaş Denizlispor - Altay karşılaşmasına misafir takım seyircisi alınmayacaktır. Ayrıca aynı toplantıda alınan kararla sadece bu maçta geçerli olmak üzere sadece Denizlispor logolu passolig kartlara bilet satışı yapılabilecektir” ifadeleri kullanıldı. 

İlgini Çekebilir
VİDEO - İzmir'de holigan terörü! Utanç gecesi
Habere Git

Ne olmuştu?

Göztepe ile Altay arasında 27 Kasım'da oynanan müsabakanın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği nedeniyle Mehmet Çakır, ağır yaralanmıştı. 

"Korner direği ile saldırmıştı"

Sağlık ekipleri yaralıya müdahale ederken sahaya atlayan Göztepe taraftarı Nihat Aydın, korner direğiyle rakip takımın kalecisi Ozan Evrim'e saldırmıştı. Evrim, başına aldığı darbeyle yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaşanan bu olaylar sonrası maç tatil edilmişti. 

"Deplasman takımın bulunduğu taraftaki tuvalete saklanmıştı"

Soruşturma kapsamında; sis bombası ve işaret fişeğinin statta görevli özel ambulans şoförleri A.K. ve H.G. tarafından karşılamadan önce Altaylı taraftarların bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı belirtildi. Şoförlerin, saat 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvalete girdiği ve tuvaletten çantasız çıktığı tespit edilmişti.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz'dan flaş karar! Arda, Caner...
Habere Git

Göztepe-Altay maçı soruşturmasında 19 tutuklama

Göztepe-  Altay karşılaşmasında çıkan saha olayları nedeniyle 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, işaret fişeğini ateşleyen Furkan Eraslar ile ambulans şoförünün de olduğu 19 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlılara yöneltilen suçlamalar arasında "kasten öldürmeye teşebbüs" de var. Bu arada Göztepe tribününe işaret fişeği atan zanlının emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Zanlının ifadesinde "Fişeği hedef gözetmeden fırlattım, pişmanım" ifadelerini kullanıldığı öğrenildi.

Yaşanan bu olaylar sonrası Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK), Altay'a 6 maç seyircisiz 168 bin TL, Göztepe'ye 4de maç seyircisiz 112 bin TL ceza vermişti.

"Sakaryaspor karşılaşmasında da fişek atılmıştı"

Altaylı taraftarlar Sakarya'da oynanan karşılaşmada Sakaryasporlu taraftarların olduğu bölüme fişek atmışlardı.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş, Caner Erkin sorusuna yanıt verdi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler