Fenerbahçe'de şampiyonluk için ilginç istatistik! Cumhuriyet'in ilanıyla aynı

23.10.2022 - 11:00 | Son Güncellenme: 23.10.2022 - 14:57

Süper Lig'in 11. haftasında evinde Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup eden Fenerbahçe'de şu ana kadar elde edilen puanlar, Cumhuriyet'in ilan ediliş tarihiyle aynı olduğu ortaya çıktı

Fenerbahçe'de şampiyonluk için ilginç istatistik! Cumhuriyet'in ilanıyla aynı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'in 11. haftasında Başakşehir'i konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler, oyuna 74. dakikada giren Diego Rossi'nin 84. dakikada attığı golle 1-0 kazanmayı başardı.

Bu sonucun ardından ligde üst üste 3. galibiyetini alarak puanını 23'e yükselten Fenerbahçe, liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe'de dikkat çeken istatistik

Jorge Jesus'un Fenerbahçe'si bu sezon oynadığı ofansif futbolla dikkat çekiyor. Başakşehir galibiyetiyle birlikte Fenerbahçe'nin attığı gol sayısı 29'a ulaştı. Yediği gol ise 10 olan sarı lacivertlilerin averajı da 19 oldu. Puanı da 23'e yükselterek lider konuma yükselen Fenerbahçe'de bu sonuçlarla dikkat çeken bir istatistik ortaya çıktı.

Süper Lig'de Kanarya'nın attığı ve yediği goller, averajı ile puanında yer alan sayılar ise Cumhuriyet'in ilanı olan tarih 29 Ekim 1923'ü ortaya çıkardı. Mynet'in haberine göre bu ilginç istatistiğin günyüzüne çıkması sonrasında sarı -lacivertli taraftarlar, 'Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyon olacağımızın kanıtı' şeklinde yorumlarda bulundular."

  • Fenerbahçe'nin attığı gol sayısı: 29 (gün sayısı)
  • Fenerbahçe'nin yediği gol sayısı: 10 (ay)
  • Fenerbahçe'nin averajı ve puanı: 19-23 (yıl)

 

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu: "Fenerbahçe kaosun içine çekmeye çalışıyor"
Habere Git

Kanarya, İtalya ve İspanya krallarını geride bıraktı

Öte yandan bu sezon ligde çıktığı 10 maçta 29 gol atma başarısı gösteren sarı-lacivertliler; Manchester City, Paris Saint-Germain ve Bayern Münih'in ardından dördüncü en golcü takım oldu. Kanarya, İspanya'dan Real Madrid ve Barcelona, İtalya'dan ise Milan, Inter, Napoli ve Juventus gibi takımları geride bırakmayı başardı.

Enner Valecia etkisi

Fenerbahçe'nin bu başarısında en büyük pay sahiplerinden biri de şüphesiz gol krallığında zirvede bulunan Enner Valecia. 32 yaşındaki tecrübeli golcü bu sezon tüm kulvarlarda sarı lacivertli formayla 16 karşılaşmaya çıkarken, 11 gol ve 3 asistlik bir katkıyla oynadı. 

Senin için hazırladığımız haberler