İlhan Palut: "Bunu değiştirmemiz gerekiyor"

06.11.2022 - 22:53 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 22:57

Süper Lig'in 13. hafta maçında Trabzonspor, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Yeşil beyazlıların hocası İlhan Palut konuştu.

İlhan Palut: "Bunu değiştirmemiz gerekiyor"

Detaylar geliyor...

Trabzonspor, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından yeşil beyazlıların hocası İlhan Palut konuştu. 

Oyun formatımızı değiştirdik

İlhan Palut "İlk yarının tamamı değildi bizim penaltılarla 2-0 geri düştüğümüz ana kadar bir türlü istediğimizi gerçekleştiremedik. Rakibin baskısını pas oyunuyla kıramadık. Rakip 8 numaralarımıza stoperleriyle baskı yaptı. Bu baskıyı kırabilsek arkada hızlı oyuncularımıza geniş alanlar yakalayacaktık ama belki beklemiyorduk ve basit hatalar yaptık. Trabzonspor maça çok iyi başladı ve penaltılarla 2-0'ı yakaladılar. Ondan sonra dengelendi oyun. Bazı hamleler yaptık. Oyun formatımızı değiştirdik. Ve bir reaksiyon verdi oyuncular. İlk yarı attığımız gol çok değerliydi ve bir anda takımın havasını değiştirdi. 

İlgini Çekebilir
Konya dönüyor, Fırtına sönüyor!
Habere Git

Bunu değiştirmemiz gerekiyor

2. yarı yine iyi başladık ve gol. Bir gol daha bulabilir miydik, bunu istiyorduk ama açıkça söylemek gerekirse kırmızı karttan sonra işimiz zorlaştı. 3. stoperi oyuna alıp 2-2'yi korumak isteidk. Evet, buraso zor bir deplasman 2-0 geriye düşerseniz daha da zor,10 kişi kalırsanız daha da zor. Kazanamıyoruz. Değerli bir puan aldık ama hala kazanamadığımızın farkındayız. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bu geri dönüş diğer maç adına bize pozitif anlamda kararlılık getirir diyorum.

Trabzonspor'u iyi analiz ettik

4 haftadır kazanamıyorduk. Her yeni maç bizim için bu seriyi sonlandırmak için düşünüyoruz. Buraya da bunun için geldik. Trabzonspor'u iyi analiz ettik. Bakasetas ve Hamsik'i kontrol altına alıp oyunun organizasyonlarını kırmaktı hedefimiz ama ilk 27 dakikalık süreçte 2 penaltı, Trabzonspor'un önde yaptığı baskı... Oyun kurmakta zorlandık. Daha sonra hamleler yaptık, stratejimizi değiştirdik." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler