''İlk defa bir ilçede şampiyona düzenledik''

11.05.2015 - 00:12 | Son Güncellenme: 11.05.2015 - 00:12

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası sona erdi.

Şampiyonanın kapanış töreninde konuşan Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği Başkanı ve Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, organizasyonu Güneydoğu'da düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu tür organizasyonları artık illerin haricinde ilçelerde de gerçekleştirmeye başladıklarına dikkati çeken Kayıcı, sporu mekan tanımaksızın sporseverlerin ayaklarına ulaştırmak istediklerini söyledi.

Kayıcı, 2016 Avrupa Kick Boks Şampiyonası ile 2017 Dünya Kick Boks Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını belirterek, "Federasyon olarak ilk defa bir ilçede şampiyona düzenledik. İnşallah böyle organizasyonlarımız devamı edecektir. 2016 Avrupa Kick Boks Şampiyonasını ülkemizde gerçekleştirerek Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz. Yine 2017 Dünya Kick Boks Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kick Boks İl Temsilcisi Murat Akaltun da 3 gün süren şampiyonada, 160'ı kadın 440'ı erkek olmak üzere toplam 600 sporcunun mücadele ettiğini söyledi.

Şampiyonaya dünya ve Avrupa şampiyonu olan sporcuların da katıldığını hatırlatan Akaltun, organizasyonun ilçede gerçekleştirilmesine özel katkı sunan Vali İzzettin Küçük'e teşekkür etti.

Akaltun, ulusal bir organizasyonu bir ilçede sorunsuz gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını vurgulayarak, "40 il içerisinde çalıştırıcısı olduğum Şanlıurfa ekibinin takım halinde birinci olması beni ayrıca mutlu etti. Şampiyonanın takım halinde ikincisi Adıyaman, üçüncüsü ise Diyarbakır oldu. Genç erkek ve bayanlar ile büyük erkek ve büyük bayanlar kategorilerinde ise 44 sıklette sporcularımız yarıştı. Centilmence mücadelelerinden dolayı tüm sporcuları kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyelerince takdim edildi.

Senin için hazırladığımız haberler