İlk kez konuştu: 'Söylemesi kolay'

10.11.2019 - 21:16 | Son Güncellenme: 10.11.2019 - 21:16

İlk kez konuştu: 'Söylemesi kolay'

Fenerbahçe’nin Yukatel Denizlispor’u 2-1 mağlup ettiği maç öncesi “Vatan Size Minnettar” yazılı tişört giymesi ülkesi Danimarka’da eleştiri konusu olan Zanka, ilk kez konuştu.

DR Sporten’e özel bir röportaj veren 29 yaşındaki savunmacı, “Tişörtü ilk gördüğümde acaba üzerinde ne yazıyor diye düşündüm. Soyunma odasındakilere bunun ne anlama geldiğini sordum. Türk askerine destek için böyle bir tişört giyeceğimizi söylediler. Bunun büyük bir zor bir durum olduğunu biliyordum. Ama maça 45 dakika kala doğru kararı vermek kolay değildi. Düşünmem gereken birçok şey vardı. Sonrasındaki bir hafta boyunca tekrar tekrar düşündüm. Ne yapabilirdim? Ne söyleyebilirdim? Bütün senaryolar... Şu anda bile nasıl farklı bir şey yapabilirdim diye açık bir sonuca varamadım” ifadelerini kullandı.

-Para için Fenerbahçe’yi tercih ettiğine dair eleştiriler için ne söylersin?

"Bu durumda para hiçbir şey ifade etmiyor. Kültürel olarak farklılıklar olduğunu biliyordum. Her yerde bu böyle."

-“O tişörtü asla giymemeliydin” diyenler için ne söylersin?

"Kuzey Avrupa’da ve işin içinde değilken söylemesi kolay. Bütün faktörler göz önünde alındığında kimse kendinden emin bir şekilde böyle söyleyemez. Sadece ben söyleyebilirim çünkü bunu yaşayan benim."

-Kulüple ne konuştun?

"Bir Danimarkalı olarak içinde bulunduğum ikilemi anlattım ve gelecekte böyle bir durumla baş başa kalmak istemediğimi söyledim."

-Türkiye’de futbol oynamakla ilgili fikrinin değiştirdi mi bu olay?

"Şu anda Türkiye’de çok mutluyum. Kulübün durumumu anlaması pozitif bir işaret."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler