UEFA'nın Portekiz-Türkiye Maçına Atadığı Daniel Siebert Nasıl Hakem?

22.03.2022 - 21:30 | Son Güncellenme: 23.03.2022 - 08:17

Dünya Kupası Avrupa elemeleri Play-Off Turu'nda Portekiz ile Türkiye karşılaşacak. UEFA, bu maça ne kadar önem verdiğini hakem Daniel Siebert’i atayarak gösterdi.

UEFA'nın Portekiz-Türkiye Maçına Atadığı Daniel Siebert Nasıl Hakem?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Dünya Kupası Avrupa elemeleri Play-Off Turu ilk maçında Portekiz ile karşılaşacak olan Türk Milli Takımı, bu müsabakaya sıkı şekilde hazırlanırken UEFA, karşılaşmaya Felix Brych’in uluslararası kariyerini sonlandırmasının ardından şu anda Almanya’nın 1 numaralı hakemi olarak görülen ve UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti’nin adeta “prensi” olarak nitelenen Daniel Siebert’i atadı. Bu da UEFA’nın karşılaşmaya ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi.

İlk uluslararası maçı U19 Portekiz-Türkiye

UEFA elit kategori hakemi olmadığı halde Euro 2020’de Rosetti’nin tercihi ile görev alan Siebert, artık elit hakem kategorisinde düdük çalıyor. 2015 yılında FIFA kokardı alan Alman Hakemin ilk uluslararası karşılaşmasının U19 Avrupa Şampiyonası’nda oynanan Portekiz-Türkiye müsabakası olması da hoş bir tesadüf.

U19 Milli Takımı, Gürcistan’da oynanan o maçtan 6-1 yenik ayrılmıştı. 38 yaşındaki hakem Dünya Kupası grup eleme maçında Türkiye’nin Karadağ ile 16 Kasım günü deplasmanda oynadığı ve 2-1 kazandığı müsabakayı da yönetmişti.

İlgini Çekebilir
Portekiz'de bir oyuncu daha kadrodan çıkarıldı!
Habere Git

Peki Daniel Siebert nasıl bir hakem?

Daniel Siebert ile ilgili en iyi bilgileri Sky Sport Almanya hakem yorumcusu arkadaşım Alex Feuerherdt’ten alacağımı düşünerek, kendisinden Siebert hakkında bilgi istedim. Bana gönderdiği notlar ise şu şekilde:

Sakin, hızlı kart çıkarmıyor

“Daniel Siebert, son yıllarda kendini çok güçlü bir şekilde geliştiren çok gerçekçi ve sakin bir hakem. Oyuncularla iletişim kurmayı seviyor, ancak bunu mesafeli bir şekilde yapıyor. (Uluslararası alanda da görülmek istendiği gibi). Hareketleri teatral değil ve kartlarını özellikle hızlı bir şekilde çıkartma eğilimi yok."

EURO 2020'de olması sürprizdi

"Mümkün ve mantıklı olduğunda, kişiliğini sorunları çözmek için kullanır. EURO 2020’de görev verilmesi büyük bir sürprizdi. Aslında Almanya’da - Felix Brych'e ek olarak - Felix Zwayer veya Tobias Stieler'in turnuvaya atanması bekleniyordu. Ama Rosetti, besbelli ikisinden de tam olarak ikna olmamıştı."

Yeni uluslararası 1 numara

"Siebert bile, o zamana kadar UEFA hakemlerinin "Elit Kategorisi"nde yer almayan kendisinin, orada olacağını beklemiyordu. Şimdi Alman FIFA hakemleri arasında yeni uluslararası 1 numara."

FIFA Arap Kupası Finali'ni yönetti

"Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen FIFA Arap Kupası'nda da görev yaptı ve turnuvanın finalini de yönetti. Bana göre Katar'daki Dünya Kupası'nda da kesinlikle olacak. Onun sakin stilini seviyorum, şimdi Bundesliga'da da birçok önemli maça çıkıyor.”

Senin için hazırladığımız haberler