İlkay Gündoğan'dan mektup var: "Çok özledim!"

14.05.2020 - 11:25 | Son Güncellenme: 14.05.2020 - 11:28

Manchester City’nin Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan, Alman Kicker dergisinin bugün piyasaya çıkan sayısında futbol ve koronavirüs üzerine bir yazı kaleme aldı.

İlkay Gündoğan'dan mektup var: "Çok özledim!"

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Özellikle haftasonu başlayacak Bundesliga ile ilgili görüşlerini açıklayan 29 yaşındaki oyuncu, ligi başta İngiltere olmak üzere tüm dünyanın heyecanla beklediğini belirtti.

İlkay Gündoğan’ın yazısı özetle şöyle...

Birçok insan Bundesliga’nın başlamasıyla ilgili olarak “Nihayet” diyecek. Ben de bunların arasındayım ama bunu eleştirenleri de anlıyorum. Tüm toplumda çok çeşitli kesimlerde tartışmalar var. Karşı olanların çok sayıda geçerli nedeni olduğu kadar, başlamasını isteyenlerin de aynı şekilde geçerli nedenleri var.

Herkesin memnun olacağı bir karar vermek imkânsız. Ben de Cumartesi günü Machester’deki evimde oturup maçları seyredeceğim. Özellikle Ruhr derbisini kaçırmak istemiyorum. Burada İngiltere’de herkes saygıyla Almanya’ya bakıyor.

İngiltere Almanya'yı izleyecek

Medyada Almanya sağlık sisteminin başarısı ve Almanya Futbol Ligi'nin konsepti için çok fazla övgü var. Almanya bütün istatistiklerde Covid-19 olayında oldukça iyi bir görüntü veriyor. Buna bağlı olarak da ligin başlaması planlanıyor.

Normalde hiçbir cazibesi olmayan seyircisiz maçlar tüm sporların da şu an olmamasının etkisiyle şimdiye kadar hiç olmadığı kadar Avrupa’nın hatta dünyanın odak noktasında olacak. İngiltere’de de en azından 1.5 ay şimdiye dek hiç olmadığı kadar, Bundesliga seyredilecek. BT Sports hem Cumartesi hem Pazar günü için beşer saatlik canlı yayın planı açıkladı. Çünkü başka engelleyecek lig veya spor müsabakası yok.

Takım idmanını özlemle bekliyorum

Ben de en azından takım halinde antrenmanın başladığı günü özlemle bekliyorum. Tabii ki gereken önlemler alındıktan sonra. Sıfır risk uzun bir süre ne yazık ki mümkün olmayacak. Sadece futbolda değil, hayatın her alanında. Ben de bizde ne zaman futbolun başlayacağını merakla bekliyorum. Umarım kısa süre sonra bu gerçekleşir.

Takım arkadaşlarımla birlikte olmayı artık çok özledim. Onlarla haftalardır sadece internet üzerinden görüşebiliyoruz. Fiziki açıdan kendimi çok iyi hissediyorum ancak mental olarak takım halinde çalışabilmek evde yalnız başına bir programı uygulamaktan çok daha kolay. Bu şu anda iki aydır böyle.

Yalnızken kendini motive etmek zorundasın. Grup halinde online antrenman daha iyi ama tesislerdeki birlikte çalışmanın yerine o da geçmiyor.

Umarım risksiz sona erer

Şu anda İngiltere’de futbolun yeniden başlayıp başlayamayacağı ile ilgili gerçekten hiçbir fikrim yok. Kulislerde kulüpler kendi aralarında bu konuları konuşuyor ama biz oyuncuların bu konuda fazla bir fikri yok. Zaten her gün bize bilgi vermelerinin de fazla bir anlamı olmazdı.

Çünkü böyle konuşmalar daha fazla güvensizliğe neden olup, çok daha fazla soru işareti ortaya çıkartabilir. Belki yakında biz de İngiltere’de ne zaman başlayabileceğimiz konusunda bilgi sahibi oluruz. Şu anda Bundesliga’da haftasonu her şeyin planlandığı gibi gitmesini fazlasıyla diliyorum.

Umarım statların yakınlarında taraftarlar yeni pozitif testlere neden olacak gruplaşmalardan kaçınır ve sezon büyük sağlık riskleri olmadan sona erer.

Senin için hazırladığımız haberler