İlker Şentürk: "Bize rakip olan düşünsün"

29.10.2019 - 17:31 | Son Güncellenme: 29.10.2019 - 17:37

İlker Şentürk: "Bize rakip olan düşünsün"

A Milli Erkek Hentbol Takımımız, 2021 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 4. Grup'taki son maçında Belçika'yı 33-24 mağlup etti ve 2021 Dünya Şampiyonası'na katılmak için Play-Off müsabakası oynama hakkı elde etti. Ay-yıldızlı ekibin başantrenörü İlker Şentürk, Radyospor’a özel açıklamalar yaptı. Şentürk, “Bundan sonra bizimle eşleşecek olan takım düşünsün” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan İlker Şentürk’ün açıklamaları şu şekilde:

İlker Şentürk: “Belçika maçında disiplinli oynadık ve kazandık”

Belçika maçına çok iyi hazırlandık. Rakibimizi 1 gün önce izledik. Notlarımızı aldık. Oyuncularımız istediklerimizi yaptı. Rakibi durdurduk. Disiplinli oynadık. İyi savunma yapan bir takımız. Eksiklerimizi de oturttuk. Belçika’yı beklemediği şekilde 9 sayıyla yendik. Belçika ile Eskişehir’de geriden gelip berabere kalmıştık. Belçika’da ise yenildik. Bu maçta kazandığımız için mutluyuz.

İlker Şentürk: “Milli Takım’da görev yapmak büyük bir onur”

Milli Takım’da görev yapmak büyük bir onur. Milli marşımızı dinlemek herkesin tadamayacağı bir duygu. Oyuncularımızla çok iyi bir ekip olduk. Oyuncularımız olağanüstü mücadele ediyor. Ellerine, kollarına sağlık. Soyunma odasında bundan sonra bizi kurada çeken düşünsün demiştik. İyi işler yapacağız. Oyuncularımız da bu inanca sahip.

İlker Şentürk: ”Bizi çekecek takım düşünsün”

Nisan ayında bir ayak oynayacağız, karşılıklı iki maç. Orayı geçersek Haziran ayında bir ayak daha oynanacak. Ocak ayında rakibimiz belli olacak. Takımımıza ve oyuncularımıza güveniyoruz. Bizden de yurtdışına giden oyuncularımız var. Biz hiç kimseden çekinmiyoruz. Fransa, İspanya, Danimarka, Almanya, Hırvatistan gibi devler gelmediği sürece, gelen her takım bizi düşünsün.

İlker Şentürk: “Hazırlık maçları bizim için çok faydalı oldu”

Oyuncularımız iyi işler yapıyor. Onlar yeter ki inansınlar. İnandıkları sürece başaramayacakları iş yok. Hentbol Federasyonu Başkanımız Bilal Eyüpoğlu’nun bize büyük yardımı oluyor. Biz hazırlık maçı oynamadan milli maçlara çıkıyorduk. Hazırlık maçı oynamak istedik. 3 hazırlık maçı yaptık. İnanılmaz iyi oldu. Başkanımıza hazırlık maçları konusundaki isteğimizi kırmadığı için teşekkür ediyoruz.

Sporseverlere Radyospor aracılığıyla mesaj

Hentbol çok güzel bir spor. Sporseverler bizi desteklesinler. Hentbolun da basketbol, voleybolda gibi kıymetli bir spor olduğunu unutmasınlar. Yaş ortalaması 25 olan bir kadroya sahibiz. Biz bayrağımız ve vatanımız için oynuyoruz. Başarılı olmak ve ülkemizi gururla temsil etmek istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler